Rodfrugtsuppe med linser, koriander og varme

Min blog kører et hemmeligt tema denne måned: variationer over rødbedesuppe. Måske ikke helt, men i hvert fald blev den sidste rest rødbeder til endnu en rød suppe, dog med en lidt anden krydring og ikke mindst en masse mættende og skønne linser i.

Til fire personer skal du bruge:

  • 900-950 g blandede rodfrugter (jeg brugte rødbeder, gulerod, pastinak og persillerod)
  • 3 skalotteløg eller et stort løg
  • 5-6 fed hvidløg
  • Olie
  • 2 små chili (mine hjemmedyrkede, som jeg bruger, er ikke tænderskærende stærke, så to skal der i. Men brug den mængde, du lyster. Det afhænger meget af, hvilken chili det er)
  • 1,2 l grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare opløst i kogende vand, hjemmelavet er endnu bedre)
  • Urtesalt og peber
  • 1 tsk korianderfrø, der er let maste i en morter
  • 1 dl grønne linser
  • 1 dl røde linser
  • Skal af 1 lime (ikke overfladebehandlet)
  • Saft af 1/2 lime
  • Drys: frisk koriander og sesam ristet med lidt salt

Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Hak løg og hvidløg, og svits det i olien, til det er lidt blødt. Tilsæt rodfrugter og koriander, og lad dem hygge sig i gryden uden vand i ca. 10 minutter, så grøntsagerne tager god smag. Skyl linserne grundigt i noget vand, så de ikke skummer for meget. Put chili, limeskal, peber, linser og grøntsagsbouillon op i gryden til grøntsagerne.

Lad det simre under låg i 30-40 minutter, til grøntsagerne og linserne er bløde. Blend suppen med en stavblender, og smag til med limesaft, salt og peber.

Server med drys efter eget ønske. Koriander og sesam, der er ristet med lidt salt, passer efter min smag skønt til den lidt østligt-inspirerede rødbedesuppe.

Suppen kan sagtens fryses, hvis man ikke er fire til middag den dag.

Relateret indhold

3 kommentarer

  • Besvar
    RB
    23. november 2012 at 0:14

    lækker suppe, vil prøve denne i morgen.

    • Besvar
      lunabaermonster
      23. november 2012 at 17:53

      Tak for din kommentar. Det er en ret lækker kombination, hvis man spørger mig. Held og lykke med suppen – og god weekend. 🙂

  • Besvar
    Vegetarpizza | Bærmonster
    23. oktober 2012 at 21:15

    […] ← Forrige […]

  • Skriv en kommentar