Rød og grøn tærte

Mine forældres have bliver invaderet af squash og rødbeder lige for tiden. Det er noget, jeg nyder ganske godt af. Så en dag, da jeg igen stod jeg med squash og rødbeder ud over det hele, tænkte jeg, at jeg for en gangs skyld burde lave noget andet end rodfrugter i ovn.

Som sagt, så gjort. Her er et smugkig på den færdige røde og grønne tærte:

Tærtebunden og æggemassen er det samme som her, men for nemheds skyld har jeg copy-pastet det ind nedenunder.

Tærtebunden er lidt bøvlet at arbejde med. Den skal ikke rulles ud, men nærmere køres ud med hænderne i tærteformen. Det hjælper en del, hvis man har sjaskvåde hænder.

Ingredienser tærtebund:

 • 100 g rugmel (speltmel eller fuldkornsmel kan også bruges)
 • 100 g hvedemel
 • ¼ tsk salt
 • 1 æg
 • Ca. ¾ dl vand
 • 1 spsk. olivenolie

Bland ingredienserne til dejen. Forbages i tærteformen 10 min.

Jeg har også (i et anfald af sundhed) fundet en opskrift på noget æggemasse-fyld, som er noget mere let end fløde, og samtidig smager skønt. Dette æggemasse-fyld kan bruges sammen med alle slags grøntsager (eller kød), og kan krydres lige, som man ønsker.

Ingredienser æggemasse:

 • 2 æg
 • 200 g hytteost
 • Frisk timian og rosmarin, hvis man har dette. Ellers ca. en tsk. tørret af hver
 • 1½ tsk groft salt
 • Peber
 • Topping: Revet parmesanost (køb for Guds skyld en hel en, og riv den selv, de forrevne smager af efter min mening af pap) eller anden god ost, du selv river eller bare nogle kugler mozzarella – igen: der er plads til mange ændringer i denne tærte

Ingredienser fyld:

 • 1 broccoli
 • 1 løg
 • 1 lille squash
 • Revet rødbede (det er lidt svært at mængdeangive, da rødbeder svinger meget i størrelse – prøv dig frem)

Skær broccolien i mindre stykker – stokken skal også bruges. Hak løget, riv rødbeden og skær squashen i skiver. Squashen kan med fordel steges et par minutter på panden; så bliver tærten ikke så våd.

På med fyldet, ind ovnen (200 grader til tærten er færdig, det er vel ca. ½ time). Sådan her ser en ubagt rød-grøn tærte ud før æggemasse og ost:

Og med æggemasse og parmesanost:


Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  5 blogs jeg følger, der intet har med børn at gøre | cand.mor
  18. marts 2015 at 8:12

  […] Havde det ikke været for Bærmonster, ville jeg ikke have anet, hvad vandkefir er (jeg er faktisk stadig lidt usikker på konceptet), jeg ville ikke have overvejet så kraftigt at begynde til yoga, og jeg ville ikke have haft min go-to opskrift på sund og nem tærtedej. […]

 • Besvar
  Porretærte og barndomsfornemmelser | Bærmonster
  10. september 2012 at 18:29

  […] og ægge-fyldet er det samme som i denne og denne, fordi jeg bare synes, det fungerer. Så det er sådan set kun grøntsagsfyldet og krydringen, jeg […]

 • Skriv en kommentar