Rispapirruller

IMG_1047webJeg har skrevet om dem før. Rispapirrullerne. Men når fyldet nu ændrer sig lidt, og det er forfærdelig længe siden sidst, så gør et nyt indlæg vist ikke så meget.

Jeg havde besøg af mine skønne brødre i weekenden, da de havde foræret mig en tur i Den Blå Planet i fødselsdagsgave. Aftenen inden turen stod menuen på rispapirruller med rejer og rigeligt med grøntsager. Der var nok nærmere mad til fem end til tre, men sådan kan man jo forregne sig.

Rispapirrullerne kan man købe i asiatiske forretninger og vist efterhånden også i større supermarkeder. Fyldet kan varieres i det uendelige, men det er altid godt at tænke på konsistens, så der både er bløde og sprøde ting i rullerne. Af grøntsager brugte vi gulerødder, agurker, mango, avokado, peberfrugt, frisk koriander og frisk mynte.

Udover det kom vi hakkede peanuts i og rejer, der var marineret i følgende:

IMG_1041webSoya, limeskal og limesaft af en usprøjtet lime, chili (ovenstående er af egen avl), ingefær, hvidløg, en anelse fishsauce (kan udenlades, men giver lige det ekstra) og lidt vand. Det er svært at angive mængder, for alt handler om smag og styrken af chilier, så mit bedste råd er at prøve sig frem og smage til. Samme sauce blev brugt til at dyppe rullerne i, dog uden hvidløg. Udover soya-lime-saucen dyppede vi dem i en sød chili-sauce (som på ingen måde var hjemmelavet, men ikke desto mindre god).

IMG_1048web

For at rulle rispapiret kræver det ikke andet end en skål med varmt vand, som rispapiret dyppes i til det er blødt. Rullerne kan rulles efter behag, men forsøg at gøre det så stramt som muligt, ellers faldet fyldet meget nemt ud.

Det er mad, man får fedtede fingre af, men det er super hyggeligt at sidde om bordet en aften og rulle rispapirruller – end ad gangen – til man ikke orker at spise mere.

På Den Blå Planet fik vi i øvrigt kanelsnurrer fra Meyers, der åbenbart sidder på snart alle kantiner i København. En del af maden finder jeg lige i overkanten rent prismæssigt, men 50 kroner for en kop kaffe og en kanelsnurre efter et par timer i havets verden, det er okay, specielt når kanelsnurren både er god og stor. Dem må jeg snart bage selv.

IMG_0221web

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    I 2013 | Bærmonster
    29. december 2013 at 9:41

    […] I marts kiggede jeg tilbage og frem og lavede bananpandekager for første (men bestemt ikke sidste) gang. I april skrev jeg om rå mad og rispapirruller. […]

  • Skriv en kommentar