Risotto

Jeg burde snart lære af bitter erfaring, og copy-paste mine indlæg, før jeg forsøger at poste dem, så WordPress ikke sletter dem. Altså.

Men bortset fra teknik-surmulen, så går det skam godt. Og jeg er endelig ved at bevæge mig ned i opskriftsarkivet og komme med de lovede opskrifter fra sommerhusturen.

Risottoen, som vi fik en af dagene, lavede jeg igen forleden, fordi risotto er den blødeste og dejligste comfort food.

Opskriften er ganske enkel, og kræver bare, at man gider at stå og hygge-røre i en gryde. Lidt ligesom risengrød, hvis man ikke er så smart at smide risengrøden ind under dynen. Jeg er ikke sikker på, at man kan gøre det samme med risotto.

Opskrift til 3 personer:

  • 1-2 skalotteløg
  • Lidt smør
  • 250 g risottoris (grødris kan også bruges)
  • 1-2 glas hvidvin
  • Ca. 6 dl grøntsagsbouillon. Jeg brugte Herbamares
  • Salt og peber
  • Ca. 250 g svampe efter eget valg
  • 30-60 g revet parmesan afhængig af parmesan-glæde
  • Eventuelt hakket bredbladet persille til pynt. Kan undværes, hvis man ikke er persilleelsker som jeg

Hak skalotteløget fint, og steg det i smør. Tilsæt lidt af vinen og lidt af bouillonen og risene. Lad det koge, og tilsæt efterhånden mere vin og bouillon under omrøring, så der hele tiden er væske nok, men så det ikke bliver for sjappet. Rør godt rundt mange gange. Drik eventuelt et glas af hvidvinen imens, hvis det bliver for kedeligt kun at røre rundt.

Skær svampene i mindre stykker og steg dem bløde i smør. Når risottoen næsten er færdig – den skal have lidt bid, og egentlig være lidt mere flydende end min er på billedet – tilsæt så svampene, og lad risottoen og svampene hygge sig et par minutter. Tilsæt parmesanosten og server.

Drys eventuelt med persille eller bare en sjat kærlighed.

Salaten ved siden af er efterhånden en bærmonster-klassiker, og består af: tyndskåret gulerod, fintskåret fennikel, peberfrugt, olivenolie, hvid balsamicoeddike, salt og peber.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar