Ratatouille

IMG_1092webJeg er ikke så opfindsom for tiden, når det gælder mad. Jeg får noget at spise, og det er fint og for det meste ganske sundt, men jeg får ikke prøvet så meget nyt af, simpelthen fordi jeg har en masse andet om ørerne.

Heldigvis er ratatouille både nemt, hurtigt og sundt.

Jeg havde nogle år som barn, hvor jeg ikke gad at spise ratatouille og alt andet med squash, fordi mine forældres have væltede så meget i squash, at de puttede squash i alt fra gryderetter til brød og kager.

I dag kan jeg undrer mig lidt over min squash-træthed, for squash er virkelig en skøn grøntsag. Man kan spise den fintsnittet, revet eller i strimler rå, man kan koge den, dampe den, grille den, stege den og putte den i ovnen. Det er virkelig en taknemmelig grøntsag, der nemt tager smag af resten af retten.

Ratatouille er nærmest en evig klassiker. Ovenstående var helt sikkert blevet endnu bedre, hvis jeg ikke havde været så hamrende sulten den dag, og derfor havde ladet dem simre lidt længere. Hvis du har et glas rødvin til overs er det samtidig genialt i ratatouille, det havde jeg dog ikke.

Til tre personer sammen med kogte linser eller andet tilbehør skal du bruge:

  • Olivenolie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 peberfrugt (jeg brugte en stor snackpeber)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Evt. en dåse tomatkoncentrat, hvis du gerne vil have smagen mere intens
  • Frisk rosmarin eller andre gode krydderurter som oregano, timian og basilikum – jeg havde kun rosmarin, men frisk basilikum som drys havde gjort underværker til sidst
  • Salt, peber
  • Lidt rød balsamico

Som tilbehør kogte jeg 150 g belugalinser med en god grøntsagsbouillon, rosmarin og et fed hvidløg.

Hak løg og hvidløg og steg i olien på en stor pande eller en bredbundet gryde. Efter nogle minutter tilsættes aubergine og squash skåret i firkanter. Lad blive lidt bløde, inden du tilsætter peberfrugt og hakkede tomater samt krydderurter efter eget valg. Lad det simre, til grøntsagerne er bløde og rare og smag til med salt, peber og lidt balsamico undervejs.

Server med linser, ris, kartofler, brød eller kød.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar