Da jeg havde besøg af den bedste studiegruppe i fredags, skulle vi selvfølgelig have kage. Denne gang ikke så helseagtig som den sidste, jeg havde bagt til dem, men i stedet en mere eller mindre klassisk pund-til-pund-kage, fuld af smør og sukker. Sådan noget skal der nemlig også være plads til engang imellem.
Det er slet ikke rabarberårstid lige nu, men jeg havde nogle rabarber på frost, hvorfor det altså blev rabarberkage. Jeg er dog sikker på, at man i stedet for rabarber kan bruge æbler drysset med kanel og få en rigtig dejlig kage ud af det.
Opskriften er inspireret af homewholemeal, men ændret en del, som jeg stort set altid gør. Jeg holder mig sjældent til en opskrift, hvis jeg lige kan se nogle ændringer, der giver god mening i mit hoved.
Du skal bruge:
- 400 g rabarber
- 200 g smør
- 200 g rørsukker + 2 spsk til rabarberne
- 3 æg
- 100 g mandelmel (rester fra mandelmælk eller blendede mandler)
- 100 g hvedemel
- Korn fra 1/2 stang vanilje (alternativt skift lidt af rørsukkeret ud med vaniljesukker)
- 1 1/2 tsk bagepulver
Skær rabarberne i skiver og læg dem i et ildfast fad. Bland med sukker. Bag dem ved 180 grader i 15-20 minutter.
Pisk smør og sukker godt sammen. Rør æggene i. Bland mel, mandelmel og bagepulver sammen og rør det i dejen.
Smør dejen ud i en smurt springform og hæld de bagte rabarber over. Tryk dem gerne lidt ned i dejen eller rør det lidt sammen.
Bag cirka 45 minutter ved 180 grader. Tjek med en strikkepind, om kagen har fået nok.
Nyd lun eller afkølet med creme fraiche, flødeskum, is, skyr eller bare som den er.
2 kommentarer
A+K/VenterPaaVin
3. november 2014 at 15:03Det er altså bare noget af det allerbedste jeg ved – og alt smager bare bedre af B&G platter 😉
– Anne
lunabaermonster
3. november 2014 at 18:03Haha, ja, juleplatter gør alting lidt bedre. Min mostre (en af de andre bærmonstre, i øvrigt), samler ret heftigt på dem, så hun er uden tvivl skyld i det. 🙂