Rå, vegansk eggnog

Det lyder selvmodsigende med en vegansk eggnog, det er jeg helt klar over. Men den smager nu engang derhenad, bare i sommerkølig udgave. Den er fuld af gode krydderier, hvilket både giver en herlig, varm smag, og samtidig giver kroppen gode sager. Jeg lavede den så sent som i går, fordi min krop desværre har sagt lidt fra de sidste par dage, så jeg tænkte, at en dag med boglæsning, laven ingenting og god mad kunne hjælpe. Her er den gode antiinflammatoriske gurkemeje og ingefær en evig klassiker, men de andre sager som blodsukkerregulerende kanel, mineralfyldte sesamfrø og kaliumfyldte bananer gør også godt.

Opskriften er inspireret af altid gode My New Roots, men jeg har ændret en del i den, så den er mere simpel og lige efter mine smagsløg.

Til et stort glas, ca. 4 dl, skal du bruge:

  • 100 g frossen banan (jeg skærer modne bananer i skiver (uden skræl) og fryser ned i et lag, så de er nemme at tø op)
  • 2 dadler uden sten eller 1-2 figner
  • 1 spsk sesamfrø, gerne iblødsat natten over (det gør det nemmere at optage mineralerne)
  • 2 dl plantemælk (jeg brugte rismælk i går, men det kunne lige så godt have været havremælk eller hjemmelavet mandelmælk eller anden nøddemælk)
  • Lidt revet muskatnød
  • 1/2 tsk tørret, stødt ingefær
  • 1/4 tsk tørret, stødt kardemomme
  • 3/4 tsk tørret, stødt gurkemeje
  • 3/4 tsk tørret, stødt ægte kanel
  • Evt lidt kværnet peber (til at gøre optagelsen af gurkemejen nemmere)

Blend hele molevitten og drik med det samme.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar