Postkort fra Myanmar: Fra YMCA til Sule pagode

IMG_3566

Fra YMCAs kontor i Yangon til Sule Pagoda er der 900 meter ud ad den store og befærdede gade Maha Bandoola Street. 900 meter tager de fleste mennesker med to gode ben 10 minutter at gå. Ikke her. De meterbrede fortove er blevet smalle, for gadesælgere og gadekøkkener fylder op sammen med myanmesere på vej.

IMG_3548

Mænd og kvinder sælger mobilcovers, fjernbetjeninger, Top-Up (taletid), betel, guldfisk der svømmer i lidt vand i en frysepose, t-shirts, longyier, dvd-film, bananer, durian, mangostan, sukkeræbler og andre eksotiske frugter. Nogle frituresteger kyllingelår og kyllingefødder, andre laver samosaer og pandekager. Myanmesere sidder på farverige plastikstole i børnestørrelse ved de utallige gadekøkkener og spiser ris og kød, nudler og grøntsager og drikker te.

IMG_0586

Der er unge kvinder i miniskørt og kvinder i farverige longyier og bluser med broderede mønstre. Der er mænd, som tygger betel, mænd i kort longyi, mænd i lang longyi og mænd i jeans. Folk går med paraplyer i hånden. De går langsomt og hurtigt. Stopper op og snakker med en ven på gaden.

IMG_3563

Pludselig kan man skimte guldet på Sule Pagoda, der gør gadekrydset til en rundkørsel og grønne Maha Bandoola Park lige ved siden af, hvor det nationale frihedsmonument, som et andet fallossymbol tårner sig op 46 meter fra jorden. Monumentet symboliserer friheden fra det britiske koloniherredømme i 1948.

Men fra et herredømme til et andet. For i 1962 blev regeringen kuppet af militæret og Myanmar blev kastet ud i økonomisk, socialt og politisk forfald.

Efter demonstrationer fra den burmesiske befolkning befolkningen i 1988, der krævede demokrati, var parken befolket af soldater, og der skete mange voldelige episoder i området.

I dag er Maha Bandoola Park og frihedsmonumentet befolket af myanmesere igen. Unge, der går tur eller tager billeder af hinanden, munke, der holder pause, og familier, der slapper af.

Dette indlæg har også været postet her, men jeg synes, det passede godt begge steder, hvorfor jeg også har lagt det på Bærmonster.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Kunst og shopping i Yangon, Myanmar | Bærmonster
    28. februar 2016 at 8:01

    […] at bevæge sig rundt i downtown Yangon. Der er gadeboder overalt og mulighed for at købe alt fra telefoner til guldfisk i poser til skønne […]

  • Skriv en kommentar