Post-Balkan-syndrom

Jeg lider af post-Balkan-syndrom i dag. Den der følelse, når man kommer hjem fra noget virkelig rart, og den verden, man normalt lever sit liv i, pludselig ser ufattelig kedelig og grå ud. Der mangler både tidligere kommunistbygninger, der er malet i tusind farver, gæstfrie albanere, kosovoalbanere med dybe minder om krigen, sjove backpackere, friske, billige og ikke mindst lokale grøntsager og frugt og en del andre ting.

For at komme mig over syndromet, stod aftensmaden i dag på lige så simpel mad, som min veninde og jeg ofte fik på Balkan. Det blev til ovnbagt aubergine og peberfrugt med humus til.

Auberginerne og peberfrugten blev drysset med salt, peber, lidt chili og olivenolie og sat i en 200 grader varm ovn. Der fik de lov at hygge sig, til de var bløde og rare – det tog ca. 40 minutter. Hvis man har persille, er det fantastisk skønt at drysse på bagefter.

Nydes allerbedst, når man savner 38 grader, søde mennesker og bjergtagende natur eller spændende byer.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar