Pebernødder på den rå måde

IMG_2687webDet er ikke rå pebernøddedej, jeg taler om i overskriften, selvom der nu intet er galt med det. Faktisk er der overhovedet intet galt med pebernøddedej, siger cookiedough-elskeren aka undertegnede.

Men disse raw food pebernødder smager noget hen ad pebernøddedej. De indeholder nemlig alle de gode pebernøddekrydderier i og lidt til. Eftersom de mestendels består af dadler, er de mere dej end småkage, fordi dadler sjældent går hen og bliver småkagesprøde. Men de er noget så rare alligevel.

Det er egentlig ikke, fordi min december er sukkerfri, glutenfri eller fri fra så meget andet, men engang imellem er det nu rart nok med noget, der ikke indeholder en masse dims. Samtidig er det en god grund til at eksperimentere lidt med de daddelkugler, jeg er storfan af.

Til en god portion skal du bruge:

  • 400 g dadler (jeg bruger de friske, bløde dadler. 400 g er vægt inkl. sten – som det er ret vigtigt at huske at pille ud, ellers bliver det en rigeligt knasende affære)
  • 200 g mandler
  • 1 knsp. salt
  • 1/4 tsk stødt hvid peber
  • 1 1/2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk stødt, tørret ingefær
  • 1/2 tsk stødte nelliker

Lad gerne mandlerne ligge i blød i noget vand i en times tid eller to. Det gør, at din krop meget nemmere kan optage de gode sager fra mandlerne og samtidig gør det dem nemmere at blende.

Hæld vandet fra mandlerne og blend dem mellemfint i en foodprocessor. Det skal på ingen måde være mel, og det er helt fint, at der stadig er lidt grove stykker i. Udsten dadlerne og blend dem med sammen med alle krydderierne. Put eventuelt lidt mindre af krydderierne i fra starten og smag løbende til. Det er samtidig en god undskyldning for at smugsmage lidt.

Tril pebernøddemassen til kugler og opbevar dem køligt, eventuelt i fine mini-muffinsforme.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar