Peanutbuttercookies med rigeligt peanutbutter

IMG_2880webNogle gange sker det, at man får lyst til cookies. En lyst så stor, at man bare må i køkkenet og bage nogle – både til sig selv og sine venner. I dag var en af de dage for mit vedkommende.

En fin lørdag med solskin ind ad vinduet er ikke en dårlig dag til cookiebagning. Jeg siger det bare.

Disse peanutbuttercookies er noget så simple at lave. De kræver nemlig kun fem ingredienser, er både glutenfri, laktosefri og alt muligt, men ikke det mindste sukkerfri. Man kan ikke være lige helse altid. Opskriften kan jeg ikke selv tage æren for, det er vel nærmest en vandreopskrift på især amerikanske blogs, så hvorfra den stammer, kan jeg desværre ikke sige. Her får du den i europæiseret udgave med celsius og deciliter, fordi fahrenheit og cups er lidt underligt at regne i, når man ikke gør det til hverdag.

Til ca. 18 cookies (en bagepladefuld) skal du bruge:

  • 1 æg
  • 2,4 dl (265 g) peanutbutter – jeg bruger en crunchy, fordi jeg godt kan lide, der er lidt bid i
  • 2,4 dl rørsukker eller en blanding af rørsukker og brun farin eller muskovadosukker (230 g)
  • 1 tsk vaniljepulver (ren vanilje) eller vanilje fra 1 stang
  • 1/2 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 175 grader.

Miks alle ingredienserne godt sammen. Det er nemmest med en håndmikser, men kan også gøres med hænderne. Rul små kugler af dejen og klat dem ud på en bageplade med bagepapir på. Tryk dem lidt flade og giv dem evt. et lille mønster med en gaffel på toppen. Bag i ca. 15 minutter – men tjek dem undervejs, de skal ikke blive for mørke.

Køl af på en bagerist og nyd med kaffe, kærlighed og gode venner.

Tip: Jeg tror også, at disse cookies vil være super lækre med en anden slags nøddesmør, for eksempel mandelsmør. Rørsukkeret kan også erstattes med kokossukker.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar