Peach melba-smoothie

IMG_3116

Jeg har gang i de store smoothie-eksperimenter herhjemme for tiden. De fleste er forskellige versioner med banan, frugt/bær og forskellige former for plantemælk, men forleden prøvede jeg noget andet.

Jeg fik så lækre avokado-smoothies, da jeg var i Marrakesh i vinter, at jeg ville prøve det efter. For sundhedens skyld og fordi jeg ikke synes, det smager så meget, smed jeg også lidt spinat i. Det skulle jeg nok ikke have gjort. Kombinationen af avokado, spinat, mandelmælk, ingefær og citronsaft var lige til at smide ud. Det var nok blevet en tand for sundt, haha.

Derfor gik jeg tilbage til bærklassikerne igen, så denne peach melba-smoothie bliver absolut ikke sidste smoothie-opskrift på bloggen. Det er nok lidt snyd at kalde en smoothie for peach melba efter den berømte dessert, men kombinationen af fersken, hindbær og lidt vanilje stammer fra det søde køkken og er også ret så dejlig i en smoothie.

Jeg elsker smoothies til morgenmad eller som et mellemmåltid, og laver dem hele tiden i øjeblikket, især efter min nye blender-erhvervelse.

IMG_3122

Og så til en opskrift. Til et stort glas eller to små skal du bruge:

  • 1 moden banan
  • 1 moden fersken (nektarin fungerer også fint)
  • 50 g frosne hindbær
  • Lidt vaniljepulver
  • Lidt citronskal og -saft for syre, ca. fra 1/4 citron
  • 1 1/2 – 2 dl plantemælk. Jeg brugte hjemmelavet cashewmælk, men mandelmælk, rismælk og havremælk fungerer også godt

Blend alle ingredienserne og smag til med citronsaft. Server med det samme.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar