Pastinak-gulerodssuppe

Temaet om pureret suppe med rodfrugter i fortsætter lidt endnu. Jeg havde besøg af sød veninde, der er både mælke- og glutenallergiker, så det må være rigelig undskyldning til at lave mere suppe (som om jeg behøver en undskyldning, når suppe for mig er det skønneste comfort food i disse kolde dage). Efter suppen gik vi over til raw food brownies og endnu mere hyggesnak.

Jeg har tidligere lavet noget, der ligner ovenstående suppe, men i en noget anden variation. Også en pastinak-gulerodssuppe. Men netop variationen er et bevis på, at supper med rodfrugter og linser kan varieres i det uendelige, så længe man husker basis: bouillon, løg af en art og allervigtigst at smage maden til.

Suppen, der passer til fire personer består af:

  • 1 1/2 rødløg (andre løg er også gode, normalt ville jeg bruge zittauerløg eller lignende, men der var rødløg i skuffen, og det fungerer fint)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stor porre
  • Olivenolie
  • 5 mellem gulerødder
  • 3 pastinakker (jeg fik desværre ikke vejet dem af, men prøv dig frem)
  • 2 dl røde linser
  • 1,7 dl grøntsagsbouillon (jeg bruger vand og Herbamare, men hvis du har en hjemmelavet er det selvfølgelig endnu bedre)
  • 1 1/2 chili med kerner (suppen må gerne varme lidt)
  • Urtesalt og peber
  • Lidt spidskommen (evt.)
  • Lidt æblecidereddike eller citron (og evt. citronskal hvis du har)
  • Hakket persille til topping

Skær alle grøntsagerne i grove skiver. Svits løg, hvidløg og porre i olivenolie, og tilsæt de andre grøntsager. Lad grøntsagerne hygge sig uden vand ved svag varme i mindst 10 minutter, så de tager lidt smag af hinanden, inden man plører dem til med vand. Tilsæt vand, bouillon, linser, chili og krydderier. Lad det koge, til grøntsagerne er møre.

Giv det en ordentlig omgang med stavblenderen, og smag til med krydderier og æblecidereddike eller citronsaft. Pynt med hakket persille på hver enkelt portion.

Relateret indhold

3 kommentarer

  • Besvar
    Julia Olsen
    11. december 2012 at 14:30

    Wauw, lige hvad man får lyst til når man sidder hjemme en vinterdag med opgaver. Ser super lækkert ud!
    – Julia, foodallaroundtheworlddk.blogspot.dk

  • Besvar
    Nynne
    20. november 2012 at 3:15

    Mums!

    Ligger inde med en omgang gulerødder og pastinakker der skal bruges, så vil prøve din opskrift imorgen 😉

    Tak for inspirationen..

    – Sweet Addiciton

    • Besvar
      lunabaermonster
      20. november 2012 at 20:23

      Det var så lidt – og tak fordi du kigger med. Det er en af mine yndlingssupper, så jeg håber også, du synes om den.

    Skriv en kommentar