Pagoder i Yangon, Myanmar

Myanmar bliver også kaldt “Det gyldne land”, og det er ikke for ingenting. Det vrimler med guldpagoder i hele landet, og de er i den grad værd at smide skoene for at se nærmere på.

Dette er det sidste indlæg i mine Myanmar-guides. Du kan finde alle de andre tips og guides til Myanmar lige her.

Når du besøger pagoder og templer, så husk tøj, der dækker skuldre og knæ og fodtøj, som du kan tage af, da man går barfodet rundt derinde. Man afleverer normalvist sine sko til en vagt for en lille sum, og får et nummer i hånden. Alternativt kan du selv medbringe en pose til at putte dine sko i.

IMG_0128

Shwedagon: Den mest kendte pagode i Myanmar og et absolut must, hvis du er i Yangon. Læs mere om mit første besøg ved Shwedagon her. Det koster 8.000 kyat for udlændinge. Husk tøj, der dækker skuldre og knæ. Giv dig god tid og husk solbriller, for guld skinner meget i øjnene. Det kan anbefales at komme sen eftermiddag, hvor der er mere køligt end midt på dagen og blive til solnedgang, hvor alt bliver lyst op af gule lamper. Den store pagode er 99 meter høj og ifølge myten 2.600 år gammel, men vist lidt yngre i virkeligheden. Stedet skulle også huse nogle af Buddhas hår samt fodaftryk. Du får en lille guidebog, når du kommer ind, og den er rar at have med. Man kan købe en guide med rundt, om man er til det – de står ved indgangene.

IMG_3563.jpg

Sule Pagoda: 2.000 år gammelt tempel, der ligger midt i et gadekryds i downtown Yangon. Koster 3.000 kyat for udlændinge.

IMG_3538

Mwe Paya: Et slangetempel, der ligger lidt udenfor Yangon. Læs mere om det lige her. Tag færgen over floden (mod vest – tæt på Strand Hotel) til 5.400 kyat eller 4 dollars (p.t. billigst med dollars) for en tur/retur-billet. Derefter er der ca. 45 minutter på motorcykel eller i taxa til templet, hvor der bor slanger. Der er også et pottemagerværksted i nærheden. Man kan praje en scooter eller taxa lige ved færgen. Transport bag på motorcykel/scooter frem og tilbage til færgen koster 10.000 kyat, en taxa ca. 40.000. Sørg dog for at aftale pris på forhånd, og tjek, om de skal have ekstra, hvis de også kører forbi pottemagerværkstedet.

IMG_5346 (1)

Thiri Mingalar Kabar Aye Pagode og Mahar Par Sa Na Cave: Ligger nord for Inya Lake i Yangon. Koster 3.000 kyat for entre og 100 kyat for opbevaring af sko. Der står, at man skal aflevere sine sko, men jeg vil anbefale at prøve at få dem i en plasticpose i hånden, for så kan man gå lidt omkring området ved grotten, der er belagt med asfalt. Skoene skal selvfølgelig af igen, inden man går ind i grotten, der er en kunstig grotte, bygget til buddhistiske fejringer.

IMG_5326

Indgangen til Mahar Par Na Sa Cave.

IMG_5376

Sein Yaung Chi Pagoda: Mindre tempel, der ligger mellem Bogyoke Market og Shwedagon, på Shwedagon Pagode road. Fin pagode, der er sølvfarvet, hvilket er en sjov forandring til de mange guldfarvede. Gratis.

Der er også en del kirker, hindutempler, en enkelt synagoge (Musmeah) osv. i Yangon. Læs mere om dem i guidebøgerne.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar