Opskrift på smoothie med jordbær og havtorn

Opskrift paa smoothie med jordbaer og havtorn baermonster

Det er alt for længe siden, jeg har givet jer nye smoothieopskrifter. Måske fordi jeg, indrømmet, ofte laver de samme smoothies. Enten en god, grøn sagt med banan, spinat, broccoli (faktisk har jeg sat grøntsagsmængden i denne op, så jeg nu putter 100 g frossen spinat og 100 g frossen broccoli i en portion) eller en sød bær-sag med banan, hindbær og blåbær.

I dag skal det være en af de søde slags, nemlig en smoothie med jordbær og havtorn. Hvis du er heldig at have et havtornlager i fryseren, enten selvplukkede eller selvhentede, så er denne smoothie sagen søndag morgen. Fuld af sødme fra jordbær og banan og syrlighed og ekstra wham på smagen fra havtornene.

Som det bærmonster, jeg er, er jeg selvfølgelig stor fan af at plukke havtorn selv. Men jeg bor i Aarhus, og det er ikke lige stedet, hvor det vælter med havtorn, og det er ikke hver weekend, jeg kan nå en tur til vestkysten. Derfor er jeg glad for, at de større supermarkeder er begyndt at sælge havtorn på frost.

Havtorn var ret hypet for nogle år siden, da ny nordisk mad var det vilde. Jeg synes ikke, det skønne bær skal i glemmebogen, for der er smæk på både smag og c-vitaminer. Og c-vitaminer kan mange af os have brug for et ekstra boost af her i det spæde forår.

Opskrift på smoothie med jordbær og havtorn til 1 person:

 • 1 moden banan
 • 80 g frosne jordbær
 • 20 g frosne havtorn
 • Evt. citronskal fra 1/4 økologisk citron, hvis du vil have den lidt ekstra syrlig
 • 2 dl plantemælk – hvad du har på lager og synes godt om, fx mandelmælk, cashewnøddemælk, sojamælk, havremælk eller rismælk

Blend alle ingredienserne og nyd med det samme. Er du i toppinghumør, kan du fx putte lidt hampefrø, chiafrø eller bipollen på toppen. Eller bare havregryn – det behøver ikke være mere fancy end som så. 🙂

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’ eller på Facebook.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Margit Kirketofte
  4. marts 2017 at 23:00

  Hej Luna
  Flere steder ved Kaløvig er der havtorn, hvis du mangler et godt sted tæt på Århus til næste sæson med havtorn. Vi plejer at samle til saft, pulver osv uden problemer og uden at skulle slæbe dem hjem vest fra 😉

  • Besvar
   Marianne Luna
   4. marts 2017 at 23:05

   Hej Margit
   Tusind tak for tip, det vidste jeg slet ikke. Der må jeg hen, næste gang havtorn er i sæson. 🙂

  Skriv en kommentar