Opskrift på jordskokkesuppe – vegansk

Opskrift paa jordskokkesuppe vegansk baermonster

Vinter er lig med kål og rodfrugter. Gode, mættende, fiberrige og sunde grøntsager, som jeg endnu ikke er blevet træt af. Så længe de serveres på forskellige måder, om det er ovnbagt, i salat eller som denne jordskokkesuppe, du får opskriften på her.

Jordskokker gør ikke meget væsen af sig, men de smager noget så dejligt. Nøddeagtigt og med masser af smag for en lille rodfrugt. Eneste ulempe er, at de er svære at gøre rene. Køber du økologiske rodfrugter, behøver du dog ikke at skrælle dem, men kan nøjes med at skrubbe dem godt, som jeg har gjort her.

Og nu til en opskrift. Jeg har veganiseret jordskokkesuppen og brugt lidt sojafløde i stedet for almindelig fløde. Vil du have en helt fedtfattig version, kan fløden udelades, men jeg synes, det gør smagen mere rig og giver en endnu dejligere konsistens.

Jeg er så begejstret for jordskokkesuppen her, at der er flere jordskokker i mit køleskab, der venter på samme behandling. 🙂

Opskrift paa jordskokkesuppe vegansk soja baermonster

Opskrift på vegansk jordskokkesuppe til 4 personer

  • Lidt olivenolie
  • 160 g løg
  • 5 fed hvidløg (ja, masser af de gode hvidløg for ekstra smag)
  • 500 g jordskokker – økologiske, hvis du vil skrubbe dem i stedet for at skrælle
  • 300 g kartofler
  • 200 g gulerod
  • 1,2 liter grøntsagsbouillon (jeg bruger kogende vand og en teskefuld urtebouillon fra Herbamare)
  • 1 tsk timian
  • Urtesalt
  • Peber
  • Lidt syre i form af lidt citronsaft eller et skvæt æblecidereddike
  • 1 dl sojafløde
  • Topping: Ristede hasselnødder, kålchips eller noget andet sprødt

Forbered grøntsagerne: Hak løg og hvidløg. Skrub rodfrugterne og skær dem mindre stykker.

Svits løg og hvidløg i en gryde med lidt olivenolie i bunden i ca. 5 minutter. Tilsæt alle rodfrugterne og lad dem simre med i 5-10 minutter – det giver suppen mere smag, end hvis man hælder grøntsagsbouillon på med det samme.

Tilsæt grøntsagsbouillon og timian. Lad suppen simre i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre, og blend den med en stavblender. Tilsæt sojafløde og varm suppen op. Smag til med urtesalt, peber og citronsaft/æblecidereddike.

Server med ristede hasselnødder, kålchips eller anden sprød topping.

Suppen kan sagtens fryses.

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’ eller på Facebook.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar