Opskrift på hjemmelavet universalsalve

Jeg elsker at bruge en fed håndcreme, lige inden jeg går i seng. For et godt stykke tid siden begyndte jeg at kigge dybere på ingredienslisten, og de viste sig, at mange af de fede cremer, jeg har brugt, indeholder petro-kemiske-olier, der stopper porerne til og som generelt ikke giver kroppen eller huden nogle rare sager. Derfor begyndte jeg at bruge Olivias Tryllesalve som natcreme i stedet, og den har fungeret fortræffeligt.

Men man kan lave den meget billigere selv, og det er ikke så besværligt endda.

Universalsalven kan bruges til alt fra tørre læber til tørre hænder, rifter, røde babynumser, røde næser og det, der ligner. Med andre ord lige præcis en god universalsalve at have i huset.

Ligesom sidste opskrift på salve, er denne vældig inspireret af Maisha. Du kan finde hendes udgave her.

Bivoks (for en vegansk udgave kan du bruge carnaubavoks/palmevoks) gør salven tyk, så den ikke ryger af huden, men har længere tid til at arbejde sig ind end en flydende olie.

Sheasmør har helende egenskaber og indeholder 6% af den essentielle omega-6 fedtsyre, linolsyre, antiinflammatoriske phytosteroler og små mængder A- og E-vitamin. Indeholder også cinnaminsyre, der er UV-B absorberende, hvorfor sheasmør er en svag naturlig solfaktor (SPF~2) (kilde). Derfor er sheasmør oplagt i salver og læbepomader.

Den sidste olie, jeg har brugt, kan nemt udskiftes efter behov. Jeg har brugt en e-vitaminolie fra Urtegaarden. Du kan skifte den ud med en god olivenolie eller kokosolie, afhængig af, hvilke egenskaber, du har brug for i salven – eller hvad du har i huset. 🙂

Som altid er god køkkenhygiejne vigtigt, så husk at skolde dine ting og den krukke, du hælder salven i.

Du skal bruge:

  • 1 del bivoks eller carnaubavoks (der er det samme som palmevoks)
  • 2 dele sheasmør
  • 2 dele kokosolie eller olivenolie eller e-vitaminolie
  • Evt. nogle dråber e-vitamin – skal først tilsættes til allersidst, ellers fordamper de

Smelt det hele mildt over et vandbad, hvor skålen lukker tæt, så der ikke kommer damp og dermed vand i salven. Rør rundt, så ingredienserne blandes godt. Da jeg brugte en olie tilsat e-vitamin, smeltede jeg først sheasmør og bivoks sammen og tilsatte først e-vitaminolien til allersidst.

Hæld salven i en krukke med tætsluttende låg og opbevar køligt, evt. i køleskab for endnu længere holdbarhed. Generelt holder salver uden vand sig dog længe, så bruger du salven ofte, kan den fint stå der, hvor du har brug for den.

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar