Om at skrue ned for noget og op for noget andet

IMG_2187_2webDu kender sikkert talemåden med, at der findes 15 måneder om året. Januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober, november, november, november, november, december.

November kan føles lang, især når det er en mørk og regnvåd en af slagsen, som det har været i år. Det plejer at være den måned om året, hvor jeg er træt med træt på, fordi min krop ikke helt har vænnet sig til mørket og kulden endnu. I år har det været lidt anderledes. Jeg er nemlig gået i gang med en ny øvelse, der ikke kun gælder for november, men resten af mit liv: At skrue lidt ned for travlheden. At tage flere pauser. At være mere nærværende. Og – for at det ikke skal være løgn – at bruge mindre tid på sociale medier og mere tid på de virkelige relationer.

Jeg er – som så mange andre – en af dem, der ønsker flere timer i døgnet. Flere minutter i timen og flere dage på et år. Tid er på magisk vis både en absolut og relativ størrelse. Den absolutte del er svær at ændre på, men man kan ændre på sin fornemmelse af tiden.

Derfor er jeg begyndt at læse romaner igen, selvom jeg vælter i studiebøger, og derfor altid kan læse liiidt mere til studiet. Men det er romaner, der giver mig en pause og et sted, hvor jeg kun har fokus på én ting. Det er også derfor, jeg virkelig holder fast i min egenpraksis i yoga, for det giver mig uvurderlige mængder ro og glæde. Som yogalærer er det noget, man kan glemme selv at dyrke yoga, men det er så drønvigtigt, både for at kunne undervise ordentligt, men allermest fordi, det jo var hele grunden til, at man startede med yoga.

Derfor øver jeg mig i at holde pauser. At glo ud i luften. At nyde solen ekstra meget, når den kommer frem, som den gjorde i fredags (se billedet i toppen af indlægget). Man kan altid blive bedre, og det er netop derfor, at jeg øver mig. Omvendt kommer der aldrig noget godt ud af at slå sig selv i hovedet med, at man har for travlt.

Vi danskere pakker os ind om vinteren og udelivet er ret så stille. Jeg forstår det ærlig talt godt. Jeg tror, det er vores måde at skrue lidt ned på. At gå lidt i hi, at sove lidt mere, at kramme lidt mere, at hygge lidt mere. Det tror jeg, er vigtigt. Nogle gange er det sundt at holde pauser, at kigge lidt indad og at gå lidt væk fra tusind-aftaler-i-kalenderen og smartphones og sociale medier hele tiden. Og bare være. I yoga og Kina kalder de det ying- og yang-balancen, men navnet er for mig at se ret ligegyldigt. Det vigtige er balancen.

Den fine balance mellem et aktivt, udadvendt liv og et stille, indadvendt liv, er svær at finde. Men de dage og uger, hvor man finder den, er magisk.

Hvad gør du for at holde pauser og finde ro?

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar