Nytår 2013

IMG_0358webIgen i år fejrede jeg nytår med de dejligste højskolemennesker. Lidt væk fra alle de store fester storhyggede vi i et sommerhus. Snakkede dagen lang, gik ture, drak rødvin, spiste dejlig mad, snakkede lidt mere, så et par film og fejrede nytår. Det kan anbefales.

Nytårsmenuen var uden de store dikkedarer, hvilket var dejligt, for så var der endnu mere tid til at snakke og hygge.IMG_0356webTil forret havde vi købt en god laks, som en af de gode højskolepiger kyndigt skar ud. Jeg havde bagt koldhævede flutes og lavede guacemole samt flødeost rørt med revet peberrod samt lidt salt, peber og citronsaft til.

IMG_0357webHovedretten var rådyr marineret i rødvin og andet godt (helt præcist hvad, har jeg ikke styr på, da jeg ikke stod for dette), kartofler og sovs (der dog ikke er med på billedet) samt to rødkålssalater – en med rødkål og en med hvidkål. Opskrifter på kålsalaterne følger.

Desserten fik jeg aldrig taget et billede af, men det var hjemmelavet is med kyskager, som traditionen efterhånden foreskriver. Samt en kraftig chokoladesauce lavet på mørk chokolade og fløde.

Så vi var godt mætte, da vi nåede til kransekagen på øverste billede, som jeg havde fået lov at lave.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar