Noget om havtorn

IMG_0059web

Da jeg var på familieweekend for en uge siden, var vi forbi Thyborøn om lørdagen. Thyborøn er åbenbart et havtorne-paradis, for aldrig har jeg set så mange af de små, orange bær.

Havtorn er jo blevet det nye, nordiske hipsterbær, men det har altså også sine grunde. De små fine bær smager lidt hen af passionsfrugt, hvilket jo er en dejlig ting.

Så jeg kunne ikke dy mig, og lånte både saks og pose, så jeg kunne plukke nogle grene med havtorn med hjem. Havtorn er nemlig fuldstændig umulig at få af grenene, uden de splatter ud, hvis ikke de er frosne. Så burde man til gengæld kunne banke dem af grenene, mere eller mindre. En tur i fryseren skulle samtidig gøre smagen sødere. Så hjem i fryseren kom de.

Egentlig havde jeg planer om at lave noget med havtorn i sidste uge, men jeg nåede det simpelthen ikke. Og så blev jeg faktisk også lidt i tvivl om, hvad jeg egentlig har lyst til at lave med dem.

Derfor er jeg lidt nysgerrig: Hvad er din yndlingsting med havtorn? Syltning, marmelade eller noget helt, helt andet?

Relateret indhold

4 kommentarer

 • Besvar
  vinther3
  5. november 2013 at 16:50

  Jeg bruger dem (i tørret version desværre) som drys til min morgenmad eller ovenpå en god chololade/skyr mousse…. mums!

 • Besvar
  Ananassmoothie med smæk på vitaminerne | Bærmonster
  30. oktober 2013 at 9:06

  […] op og havtorn giver ekstra c-vitaminer og syrlighed. Havtornen lå allerede i min fryser fra en tidligere tur til Thyborøn, og jeg overvejer, om resten af de fine bær også skal bruges til at spice kommende smoothies op […]

 • Besvar
  Shurjeel
  6. oktober 2013 at 20:26

  Havtorn mouse vhj. af en sifon
  http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE1773070/havtorn-er-et-fjendtligt-baer/

 • Skriv en kommentar