Noget om at sætte ting i perspektiv

IMG_4335

I dag er en af de der dage, hvor alting bliver sat i perspektiv. Egentlig skulle indlægget handle om tre af mine favorit-smoothies, men mit hoved er et lidt andet sted. Søndag morgen er jeg forhåbentlig på vej til Myanmar, en lille detalje er bare, at mit visum og pas befinder sig i PostDanmarks hænder p.t.

Jeg minder mig selv om, at det hverken handler om liv og død. Overhovedet. Selvom praktikstart, rejse alene ud i tre måneder, lave selvstuderet emne og tænke speciale-tanker, sige farvel og på gensyn til søde venner, fremleje af lejlighed og nedpakning af ditto og en masse andet har taget tid og tankekraft på det sidste.

For der sker vigtigere og voldsommere ting. Flygtningekrise får smoothie-opskrifter og visum-problemer til at virke ret ligegyldige.

Måske netop derfor er det vigtigt også at huske på de små ting (som smoothie), selvom der sker absurd mange frygtelige ting, som jeg ikke kan forestille mig, hvordan mennesker overlever under.

Jeg tror ikke, vi bliver bedre til at hjælpe, hvis vi går og er kede af det over, hvordan flygtninge har det. Men jeg tror, vi bliver bedre til at hjælpe, hvis vi bliver indignerede. Bliver vrede på andre menneskers vegne. Sådan en energi og kraft kan flytte bjerge, hvis vi gør det sammen.

At være vokset op i en kernefamilie i smørhuls-Danmark er et privilegium så stort, at jeg ofte niver mig selv i armen. Et privilegium, der kalder på handling.

Handling gælder både små og store ting.

God fredag til dig! (Og smoothies i næste indlæg)

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar