Nøddemælk i to udgaver

IMG_2323webJeg er eksperimenterer lidt med forskellige former for nøddemælk for tiden, så det ikke bliver mandelmælk det hele (selvom det ellers smager ret godt).

Forleden lovede jeg en opskrift på cashewmælken, der er lavet på samme måde som mandelmælk. Konceptet er simpelt: Nødder lægges i blød i vand natten over, næste dag blendes de med nyt, friskt vand, hvorefter pulpen sies fra.

Pulpen kan bruges til en masse gode ting: Den kan tørres i ovnen på 100 grader varmluft i en halv times tid, så man har nøddemel, den kan blandes med et par æg og laves til pandekager eller man kan lade den blive i mælken, hvis man bare skal bruge mælken til overnight-oats.

  • 100 g nødder (enten paranødder, cashewnødder eller mandler (evt. 120-150 g, hvis du gerne vil have en kraftigere smag, jeg synes personligt, at 100 g er fint)
  • Koldt vand til iblødsætning
  • 1 liter koldt vand
  • Evt: lidt vaniljepulver (ikke sukker), lidt agavesirup eller et par dadler (blendes i) og lidt himalayasalt eller atlanterhavssalt eller anden god salt
  • En god blender eller foodprocessor, der lukker tæt (den skal du sjovt nok ikke spise)

Sæt nødderne i blød i koldt vand i ca. 12 timer eller til dagen efter. Det gør nødderne bløde og medgørlige og gør samtidig, at de gode stoffer fra mandlerne er nemmere at optage i kroppen.

Hæld vandet fra og blend nødderne med en liter ny, koldt vand i nogle minutter for fulde drøn.

Si pulpen fra gennem et helt rent viskestykke eller ostelærred (kan købes i stofbutikker til nærmest ingen penge). Smag eventuelt mælken til med lidt god salt og lidt agavesirup. Jeg foretrækker den personligt helt uden noget, men det er en smagssag.

Og voila: Nøddemælk, der kan holde sig på køl i 3-4 dage.

IMG_2320webCashewmælken er dejligt sød og det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg laver denne. Ligesom mandelmælken fungerer den også rigtig fint i kaffe.IMG_2321web

Paranøddemælken er lidt mere bitter. Jeg kan stadig godt lide den, men nu er der åbnet op for endnu flere eksperimenter, også med at blande forskellige typer nødder og kerner i samme mælk.

Relateret indhold

5 kommentarer

  • Besvar
    Grøn bananis eller smoothie | Bærmonster
    19. februar 2016 at 15:40

    […] dl hjemmelavet cashewmælk, hvor nødderesterne var […]

  • Besvar
    Veganske, glutenfri bananpandekager | Bærmonster
    5. januar 2016 at 13:58

    […] 1/2 dl plantemælk (jeg brugte en hjemmelavet cashewmælk, hvor jeg ikke havde siet pulpen fra, lavet på 100 g cashewnødder i blød og knap 1 liter […]

  • Besvar
    Solbærsmoothie | Bærmonster
    14. august 2015 at 8:01

    […] 1/2 – 2 dl plantemælk. Jeg brugte cashewmælk, men mandelmælk, rismælk eller havremælk vil også fungere […]

  • Besvar
    Piskeriset
    1. oktober 2014 at 22:17

    Det lyder rigtig spændende. Det må jeg prøve på et tidspunkt 🙂

    • Besvar
      lunabaermonster
      2. oktober 2014 at 8:40

      Tak for din kommentar, Piskeriset. 🙂
      Det synes jeg også. Det er som en helt ny verden, der åbner sig, med alle de former for nøddemælk, man kan lave.

    Skriv en kommentar