Nicecream

IMG_1424webMan kan diskutere min timing. Det er jo ikke 25 grader længere. Men jeg har i løbet af sommeren afprøvet og samlet en masse forskellige af de såkaldte nicecreams, så jeg tænkte, at jeg passende kunne samle alle isopskrifterne her til lidt inspiration. Man kan jo også få lyst til is i august. Og september. Og senere for den sags skyld.

Jeg tror, “nicecream”-begrebet stammer fra rawcake-dronningen Caroline Fibæk, hun bruger det i hvert fald flittigt. Det er bare is på den sunde måde, uden sukker, gluten og mælk, men med en masse frugt og andre rare ting.

Man kan også lave nicecreams med cashewmasse og alt muligt andet, men jeg bruger stort set altid bananer, fordi det er nemt. Tricket er at fryse bananerne, når de er rigtig godt modne – gerne med lidt brune pletter på – for det er her, de er søde nok til, at man kan lave is på dem uden tilsat sukker. Så næste gang du står med nogle overmodne bananer, kan de med fordel skrælles, skæres i skiver og puttes i fryseren i stedet for at ryge ud.

Isen på billedet er en hindbær-version, der består af 150 g frosne hindbær og to frosne bananer, der er blendet. Det kan være en fordel at vente en fem minutters tid fra man tager bananerne op af fryseren, til man blender, andet end hvis man er den heldige indehaver af verdens kraftigste blender. Nyd isen med det samme.

Det kunne også være, at nogle af følgende versioner kunne friste: Trefarvet bananis, nektarinisananasis eller måske en chokoladeis?

Hvis du fryser ismassen i ispindeforme, behøver bananerne selvfølgelig ikke være frosne i forvejen, det gør det bare mere besværligt at hælde i isformen.

Mine næste isforsøg må være banan med lakridspulver og banan med matcha. Opskrifter følger, når jeg har testet dem.

Har du prøvet at lave bananis? Og hvad synes du om det?

/Bærmonster

Relateret indhold

9 kommentarer

  • Besvar
    Cakeliving.com
    23. august 2014 at 22:49

    Nicecream 🙂 Det er da et fedt udtryk! Har ikke hørt det før men det kan næsten ikke andet end at smage godt når der både er banan og hindbær i 🙂

    • Besvar
      lunabaermonster
      24. august 2014 at 14:52

      Men det er meget sjovt, ikke? For det er da en “nice” is – og oven i købet nem at lave. 🙂

  • Besvar
    Piskeriset
    23. august 2014 at 20:37

    Sjovt udtryk – det kender jeg ikke. Men ja, jeg har prøvet at lave bananis, og det var tilmed en af de sundeste is, jeg har prøvet indtil videre. Den bestod af meget modne bananer, fløde, mælk og lidt vanilje – og smagte fantastisk meget af banan 🙂

  • Besvar
    PeacefulAngel
    23. august 2014 at 14:31

    He he… Ja det tror jeg også, men det er ubeskriveligt lækkert.

  • Besvar
    PeacefulAngel
    22. august 2014 at 10:30

    Jeg har lavet banan slush ice og det var godt og jeg har lavet bananisterninger og det var også godt, så nu vil jeg da prøve bananis også 😉

    • Besvar
      lunabaermonster
      22. august 2014 at 13:26

      Hvordan laver man slushice med banan? Det lyder spændende.

      • Besvar
        PeacefulAngel
        22. august 2014 at 15:08

        Blender bananen, putter den i fryseren i fire timer og hakker den bagefter (ikke for meget hakkeri). Jeg har opskriften liggende på min blog. Sammen med de andre slush ice jeg har lavet. Den med vandmelon er også fantastisk 😉 Helt naturlige og smager himmelsk. Hvis du ser under kategorien alt godt til maven og under opskrifter så ligger den vidst under drikkelse 🙂 Prøver lige om lidt om jeg kan linke til den fra mobilen.

      • Besvar
        PeacefulAngel
        22. august 2014 at 15:18

        Opskrift her 🙂

        http://peacefulangelsgarden.wordpress.com/2014/07/25/slush-ice-banan/

        Håber linket virker.

      • Besvar
        lunabaermonster
        22. august 2014 at 15:21

        Tak for linket. Det ser ud til, at vi taler om det samme, bare med forskellige ord. 🙂

    Skriv en kommentar