Når man tømmer en fryser

Når man tømmer en fryser, kan man være heldig. Det var jeg. Der var både jordbær, rabarber og andre spændende sager i, hvilket skulle laves om til en kage til mine søde nu ekskollegianere. Jeg er nemlig flyttet fra en lillebitte storby til en større, og har derfor haft for travlt til at blogge den sidste uges tid.

Kagen er meget inspireret af Slagtenhelligko’s opskrift, eneste forskel er faktisk, at jeg har skiftet halvdelen af rabarberne ud med jordbær. Jeg har før lavet kagen med friske rabarber, og kan konstatere, at den bliver noget anderledes med frosne, og samtidig med jordbær i, der indeholder en del mere væske end rabarber. Ikke at den var dårlig. Den var bare meget blød og smushi.

Dej

 • 175 g smør (saltet, ellers tilføj en knivspids salt)
 • 100 g sukker
 • 2 spsk vaniljesukker
 • 3 æggeblommer
 • 250 g mel
 • 2½ tsk bagepulver
 • 6 spsk mælk

Jordbær-rabarbermarengs

 • 3 æggehvider
 • Ca. 180 g sukker
 • ca. 100 g hakkede hasselnødder
 • 300 g rabarber og 300 g jordbær

Dej
Smeltet smør, sukker, vanille og salt røres sammen og tilsættes æggeblommerne. Mel og bagepulver sigtes sammen og røres i massen skiftevis med mælken.

Jordbær-rabarbermarengs
Rabarberne vaskes og skæres i små stykker à 2 cm. Læg dem til tørre på et viskestykke. Hvis de er frosne, skal de tøes op, ligesom jordbærene. Man kan bruge både friske og frosne.

Hviderne piskes stive med 1/3 af sukkeret. Resten røres forsigtigt i til sidst. Vend nødder, jordbær og rabarber forsigtigt i massen.

Dejen kommes i smurt springform eller en form med bagepapir i, og jordbær-rabarbermarengsen fordeles ovenpå.

Bages ved ca. 175 grader i ca. 55 minutter. Hold øje med, at marengsen ikke bliver for mørk. Smid evt. et stykke stanniol over kagen – det gjorde jeg den sidste halve time.

Første gang jeg lavede kagen – med friske rabarber i – blev bunden relativt lagkage-agtig. Denne gang blev den – sandsynligvis pga. det højere væskeindhold i frugten – meget blød og kagedejsagtig, dog uden at være underbagt. Næste gang vil jeg måske bage bunden ti minutter først, men omvendt var det også meget lækker med en blød og smasket dej.

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Sommermad | Bærmonster
  13. maj 2014 at 10:06

  […] af. Eller måske vælter du i rabarber og trænger til en rabarbercrumble med lakrids eller en rabarberkage med marengs. Det ved kun […]

 • Besvar
  lunabaermonster
  15. maj 2013 at 19:34

  Det lyder heller ikke dårligt! 🙂

 • Besvar
  Britta
  15. maj 2013 at 12:34

  Uhmmm… sikke lækkert det lyder… jeg har straks klippet alle mine små rabarber skud af… skåret dem i skiver… og ofret den bakke spanske jordbær jeg ville have guffet til frokost… men hvad pokker… man må yde for at nyde… Kagen er netop kommet ind i ovnen og jeg venter spændt…

  jeg forsøgte mig med lidt flere jordbær og ikke ret mange rabarber (da jeg kun kunne skrabe 60 g sammen endnu)
  til gengæld undlod jeg nødder… og tilsatte lidt chokolade i stedet…

  jeg bagte dejen 10 min inden jeg lagde marengsen ovenpå…
  uhmmm… det eneste der kan gå galt nu, er hvis marengsen klasker sammen…

  tak for dejlig inspiration… glæder mig til i eftermiddag når jeg skal på kage-besøg hos min moster

  mvh Britta

 • Skriv en kommentar