Mussels in Brussels – part II

Nu med muslinger. I seriøse mængder.

Både mandag og tirsdag i Bruxelles gik turen til muslingeland. Mandag endte jeg og nogle andre glade piger op på et mere tilfældigt sted. Vi gik vist mest derind, fordi de havde moules frites og en øl for 10 euro, hvilket nærmest ikke er til at stå for. De var fine, muslingerne, men ærlig talt kunne de godt have renset dem bedre. Så meget behøver de ikke at knase.

Jeg kan ikke huske, hvad stedet hedder, men jeg vil også hellere skrive pæne ting om det sted, vi besøgte tirsdag. Mere om tirsdag i morgen.

Fordi deres tilbud kun bestod af 500 g muslinger (en portion er normalt 800-1000 g), startede jeg ud med en suppe. Jeg endte med dagens suppe, mest fordi jeg synes det er sjovt ikke at vide på forhånd, hvad man får.

Tjeneren spurgte mig dog, om jeg ville have fiske- eller tomatsuppe, og selvsamme skulle senere forklares, at jeg havde bestilt dagens suppe, og ikke ville betale for den dyrere fiskesuppe. Han kunne måske have sagt det, da jeg bestilte, så havde det været okay.

Fiskesuppen var ret fisket. Fisket på den halværgerlige måde, hvor fiskesmagen træder for kraftigt frem efter min mening.

I min yay-vi-skal-snart-have-muslinger-kådhed, glemte jeg helt at tage et billede af fiskesuppen. Så her kommer muslingerne i stedet.

Der var også fritter til. Det er egentlig en ret pudsig kombination. Hvis jeg havde været den franskmand, der havde opfundet moules frites, havde jeg måske tilført salat til muslingerne i stedet.

Det var nogle fine moules frites, men endnu bedre selskab. Efter menuen, der også bestod af en tilfældig øl, skulle jeg have en enkelt Leffe Blonde, bare fordi det er en fremragende øl. Den byder på så mange smagsnuancer, at man ikke kan andet end at blive glad.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar