Moussaka med auberginer og kartofler

Egentlig var planen at lave langtidssimret varm comfort food. Coq au vin. Men selv Føtex ejede ikke andet end sølle, konventionelle kyllinger, så i stedet blev det moussaka med lidt kød fra en forhåbentlig tidligere glad øko-ko. For god mad, det skal det være, når man besøg af en god ven.

Moussaka til 5-6 personer afhængig af sult og tilbehør

  • 2 store løg eller 3-4 almindelige zittauerløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 300 g økologisk hakket oksekød
  • 2 store aubergine
  • 2 bagekartofler
  • En pose god, økologisk revet ost
  • 1 peberfrugt
  • 3 gulerødder
  • 200-250 g champignon
  • Urtesalt
  • 1 tsk god grøntsagsbouillon
  • Peber
  • Frisk rosmarin
  • Frisk timian
  • Oregano
  • Basilikum
  • Et par hakkede, soltørrede tomater (kan udenlades)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g tomatpure
  • Lidt chili (jeg brugte tørret)
  • 1 glas rødvin

Hak løg og hvidløg, og svits dem i olivenolie. Tilsæt kød og brun det, så der ikke er mere rødt tilbage. Riv gulerødderne og skær 1/2 aubergine i små tern og tilsæt dem. Tilsæt hakket peberfrugt og champignoner skåret i skiver og lad det stå og hygge sig i 5 minutter, så smagen kan udvikle sig lidt. Lav lidt plads i gryden, så der er et hul, og tilsæt tomatpureen – den skal “brændes” lidt af, så noget af syren går væk.

Tilsæt en lillebitte sjat sukker. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen kartoffel, ost og aubergine, og lad sovsen stå og hygge sig så længe du har tid til. Jo mere tid, jo bedre bliver den.

Skær aubergine i tynde skiver, og drys salt på dem, så lidt af væsken trækker ud. Skær kartoflerne i tynde skiver, og lad dem ligge i lidt vand, så noget af stivelsen ryger ud.

Tag et stort, ildfast fad. Læg først et tyndt lag sovs, så et lag aubergine, så et lag sovs, så et lag kartofler og så fremdeles, til der ikke er mere. Slut af med sovs og ost. Bages ved 200 grader i ca. 40 minutter. Den bliver bedre, hvis den får lov at sætte sig i 10 minutter bagefter.

Ved siden af fik vi en hurtig salat agurk, peberfrugt, tomat, rødløg, bredbladet persille, kalamata-oliven, feta og en dressing af jomfru olivenolie, balsamico, salt og peber ved siden af. Den er nem og lækker – persille og grøntsager hakket i små stykker og ikke feta at forglemme gør virkelig sit.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar