Minipizzaer med hjemmelavet tomatsovs

IMG_0585webJeg glæder mig til, at der stadig er lyst om aftenen, når jeg er færdig med at lave mad. Men det er heldigvis godt på vej. Både så ovenstående billede ikke var så underligt i farverne, men også fordi sollys nu engang bare er rart.

Fordi jeg skal ud på en lidt længere køretur med herlige mennesker i morgen aften, smækkede jeg nogle minipizzaer (så små er de nu ikke, jf. ovenstående billede) sammen her til aften, så vi har noget at spise i morgen.

Bunden har jeg lavet mange gange før. Den er våd, men den bliver efter min mening meget sprødere og lækrere, når dejen er godt fugtig i stedet for tyk og melet. Jeg bagte dobbelt portion, hvilket passede til 3 plader med 4 minipizzaer på hver (de smarte har regnet ud, at det giver 12 styks).

Du skal bruge (til dobbelt portion):

 • 20 g gær
 • 5 dl koldt vand (eller lunkent, hvis du ikke har tid til en koldhævning)
 • 1 1/2 tsk salt
 • 200 g grahamsmel
 • 400 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet, tilsæt resten og rør dejen godt igennem. Sæt den på køl til dagen efter eller lad den hæve mindst 30 minutter.

Tomatsovs til godt og vel 12 minipizzaer (portionen passer nærmere til 16 styks)

 • Olivenolie
 • 2 små løg
 • 3 fed hvidløg
 • 140 g tomatkoncentrat
 • 1 dåse flåede eller hakkede tomater
 • Lidt sukker
 • Oregano
 • Herbes de provence ell. lign. blanding af timian, rosmarin osv.
 • Salt og peber
 • Et lille skvæt balsamicoeddike

Hak løg og pres hvidløg. Svits dem i en gryde med olie i et par minutter. Tilsæt tomatkoncentrat, så den “brænder” lidt af (den skal ikke brænde, men det tager lidt af den bitre smag, at den bliver varmet godt op i bunden af en gryde, så vidt jeg kan læse mig frem til). Tilsæt flåede tomater og alle krydderierne.

Lad den simre noget tid, jo længere tid du har, jo bedre bliver sovsen. Altså, den skal selvfølgelig ikke stå i flere dage, men et par timer gør underværker. En halv time, som min fik, var dog også ganske fint. Sovsen fik en tur med stavblenderen inden jeg smagte den til.

Sæt ovnen på så varm, den overhovedet kan blive. Min stod på 275 grader. Lad bagepladen være i ovnen – eller endnu bedre: brug en pizzasten – så bliver pizzaen mere sprød i bunden.

Smør dejen (den er våd i konsistensen) ud med våde fingre på tre bageplader, så der bliver fire minipizzaer på hver. Smør tomatsovs på og tilsæt det fyld, du nu har lyst til. Jeg brugte 2 røde peberfrugter, et lille glas hakkede oliven, en dåse majs og ca. 200 g fetaost til de 12 minipizzaer.

Bag minipizzaerne i den varme, varme ovn, til de er færdige. Mine fik ca. 10 minutter pr. plade, men hold øje med dem, for det går hurtigt, når ovnen er så varm.

Ud over minipizzaerne, som jeg også spiste til aftensmad i dag, har jeg lavet raw food brownie til både mine søde rejsekammerater og mine søde kolleger, for lige om lidt har jeg fødselsdag. Og lidt må man godt fejre sig selv, hvis bare det handler om at bage kage, ikke?

Rigtig god påske, kære læsere! Jeg smutter ud i en skov i nogle dage i fremragende selskab, så vi ses først på den anden side af påskedagene. Jeg håber I får nogle skønne påskedage trods det kolde vejr.

Relateret indhold

1 kommentar

 • Besvar
  Opskrift på vegansk pizza bagt med surdej | Bærmonster
  23. maj 2017 at 8:01

  […] det “våde”: Jeg bruger enten tomatsauce (fx denne opskrift), ramsløgspesto eller pesto. Eller laver en pizza bianca uden sauce, men med kartofler og hvidløg […]

 • Skriv en kommentar