Mere end bare tanker – noget om at gøre sine drømme til virkelighed

Om en uge forlader jeg Danmark for en stund. Det til fordel for en drøm, jeg har haft i over tre år: En drøm om en 200-timers yogalæreruddannelse.

Allerede da jeg tog min cirka 50 timers yogalæreruddannelse ved Fitness World for 2 1/2 år siden, vidste jeg, at det bare var begyndelsen. Dengang var Fitness Worlds kortere uddannelse det tidsmæssigt og økonomisk mulige. Siden da har jeg drømt om mere yoga, om at blive klogere og ikke mindst dygtigere, både for min egen interesse og min egen yogapraksis’ skyld, men mindst lige så meget for de mennesker, jeg undervisers skyld. For jeg vil give det bedste, jeg har.

Derfor rejser jeg den 6. oktober til Sydindien, og vender tilbage til Danmark halvanden måned efter, hvis alt går vel. Jeg har booket mig ind på en 200-timers hatha-yogalæreruddannelse ved AyurYoga Eco Ashram lidt syd for Mysore/Mysuru, og jeg storglæder mig! Alle, der har snakket med mig mere end fem minutter de sidste to måneder, ved vist også godt, at jeg skal afsted, haha. Yogalæreruddannelsen tager en måned, så de sidste 14 dage er sat af til at rejse lidt rundt i Sydindien.

Hvorfor lige det valg?

Yoga, fordi jeg elsker det. En 200-timers yogalæreruddannelse i hatha yoga, fordi det er en god grunduddannelse, og fordi en certificeret 200-timers uddannelse giver mulighed for at undervise mange andre steder, og ikke mindst bygge endnu mere på. Jeg drømmer nemlig også om en uddannelse yin yoga og måske kundalini.

Jeg glæder mig, både fordi jeg forhåbentlig lærer en masse om yoga, både de fysiske asanas, om vejrtrækning, meditation og yogafilosofi. Men jeg glæder mig også, fordi jeg tror, at det bliver en udfordring; en udfordring at skulle op før kl. 6 hver morgen og meditere, når man ikke er det vilde a-menneske, en udfordring først at spise brunch mange timer efter man er stået op (jeg er altid hundesulten om morgenen) og en udfordring at skulle lære så meget på en måned.

Timing?

Man kan diskutere tidspunktet. Jeg blev kandidat 30. juni, og har “kun” haft løst arbejde siden. Jeg søger mere fast arbejde, og det er derfor ikke så snildt at være væk, hvis jeg for eksempel skulle være så heldig at blive indkaldt til samtale.

Men: Nu har jeg til gengæld ikke hverken fast arbejde eller studie, og kan derfor holde ferie, så længe jeg vil og har økonomi til. Ikke mindst er det smart at gøre nu, hvor jeg ikke har mand eller børn at tage hensyn til.

Jeg tror ikke, det rigtige tidspunkt findes. Nogle tidspunkter er mere rigtige end andre – for eksempel havde jeg ikke lige tid, da jeg skrev speciale på under fire måneder. Men nu har jeg tid, og derfor skal det være.

Jeg kunne have gjort det lige, da jeg havde afleveret, men i juli og august er der ret meget regnvejr i Indien, hvorfor det gav mening at vente lidt. Samtidig holder mange yogalæreruddannelser lukket under monsunen.

En kliché, men hop ud i det!

Allerede sidste efterår, da jeg var i Myanmar, besluttede jeg mig for at tage en 200-timers yogalæreruddannelse, når jeg havde afleveret speciale. Bare at tage beslutningen gjorde mig så glad, at jeg med det samme viste, at det var det rigtige at gøre. Det lyder måske fjollet, men jeg følte mig sat mere fri, da jeg besluttede mig for at gå efter en af mine drømme. Ligesom jeg føler mig sat mere fri, når jeg går efter mine drømme i arbejdslivet – og mere om de drømme snarligt. 🙂

Måske kender du det selv? At det kan være en frisættelse at beslutte sig for at gå direkte efter en drøm. At tjekke drømmen af og undersøge, hvorfor den er der.

Har du fulgt en drøm? Og hvad gav det dig?

Hvad med bloggen?

Jeg planlægger en nogle indlæg på Bærmonster, mens jeg er væk, så bloggen kommer ikke til at stå helt stille. Mængden af indlæg bliver måske lidt mindre indtil 21. november, hvilket jeg håber, du forstår. 🙂 Hvor meget jeg får skrevet fra Indien, afhænger af, hvad jeg har tid til. Derfor kan det være, Facebook-siden står lidt stille, mens jeg er væk. Følg mig derfor endelig på Bloglovin’, så du kan få mine indlæg, så snart de bliver udgivet. 🙂

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’.

Relateret indhold

8 kommentarer

 • Besvar
  Om at tage en yogalæreruddannelse i Indien - og glædelig jul! | Bærmonster
  25. januar 2017 at 20:08

  […] Fordi yoga er magisk. Det får mig til at komme fra hovedet og ned i kroppen, det får mig til at mærke efter, det giver mig energi og glæde. Blandt andre ting. Og så elsker jeg at undervise, men savnede mere viden og inspiration efter min kortere yogalæreruddannelse. Samtidig har en yogalæreruddannelse i Indien længe været en drøm – det kan du læse om her. […]

 • Besvar
  Tanker og planer for fremtiden | Bærmonster
  17. november 2016 at 8:00

  […] I mit indlæg om drømme lovede jeg at fortælle om mine andre fremtidsplaner – dem, der handler om mere og andet end yoga. Jeg tror på fremtidsdrømme og -planer, men jeg tror også fleksible drømme. […]

 • Besvar
  Gitte
  6. oktober 2016 at 18:45

  Det er i dag du rejser, måske er du allerede taget afsted. Jeg vil bare ønske dig rigtig god fornøjelse og sige at jeg synes det er monstersejt 😀

  • Besvar
   Marianne Luna
   8. oktober 2016 at 12:11

   Tusind tak, Gitte. 🙂
   Jeg er vel ankommet, og har efterhånden også sovet ud efter en rejse med lidt for lidt søvn (jeg kan kun give rejseplanlæggeren aka mig selv skylden 😉 )

 • Besvar
  På vej mod Indien | Bærmonster
  6. oktober 2016 at 5:32

  […] morges stod jeg op kvart i fire. I nat, hedder det vist. For nu går turen til Indien, og jeg både storglæder mig og er lidt […]

 • Besvar
  Små ting #23 | Bærmonster
  4. oktober 2016 at 11:01

  […] September har stået på både små og store skønne ting. Hele to bryllupper, det ene med en barnedåb, familiedage og -weekender, aftaler med søde venner, yoga og forberedelser til Indien. […]

 • Besvar
  Michael
  30. september 2016 at 14:26

  god tur kære Marianne

  enten findes det rigtige tidspunkt ikke – eller også er det altid det rigtige tidspunkt?
  Så snart man begynder at finde grunde til at det ikke er det rigtige tidspunkt, eller det rigtige valg, er det som regl fordi at hjertet har besluttet sig, og fornuften prøver at vinde lidt tid.

  Glæder mig meget om at høre om projektet

  • Besvar
   Marianne Luna
   30. september 2016 at 14:32

   Mange tak for din kommentar, Michael. 🙂
   Du har en god pointe – for hvornår er det helt rigtige tidspunkt? Det er vel også, når vi beslutter os? For mit vedkommende er det upraktisk ift. at søge mere arbejde, men praktisk ift. at jeg netop ikke har en fuldtidsstilling og nemt kan holde fri fra mit yogaarbejde. Samtidig har jeg endnu ingen børn endnu, hvilket selvsagt vil gøre projektet noget sværere at realisere (men ikke umuligt – dog måske bare en uddannelse i Danmark i stedet).

  Skriv en kommentar