Meget hurtig kage

IMG_0031webNogen gange sker det, at selv et helsepostulerende, økologisk, vegetarmadselskende bærmonster får lyst til kage. Det sker faktisk ofte. Men nogen gange sker det, at man får en meget stor kagetrang ret pludseligt, men man er ikke i nærheden af en kagepusher og har heller ej noget i fryseren. Det kan for eksempel ske, når man har flyttet og sat ting på plads i tre dage, så man nærmest har flyttekassesmuld ud af ørerne.

Så er mikroovnen og nogle få ingredienser en ven i nøden.

Denne kage brillerer på ét punkt: den tager fem minutter at lave, og er stadig helt hjemmelavet (hvis man da ikke tæller med, at hvedemelet er købt malet osv.). Til gengæld er det altså ikke verdens bedste kage. Så er det sagt. Men den smager trods alt ganske fint, og den er efter min mening stadig væsentlig bedre, end hvis man overvejer at købe en kageblanding og fyre i ovnen.

Opskriften er til en meget kagesulten eller to almindeligt kagesultne personer.

Du skal bruge:

  • 4 spsk mel
  • 4 spsk sukker (evt. 3 spsk sukker og 1 spsk vaniljesukker)
  • 2 spsk kakao
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • 3 spsk smeltet smør eller smagsneutral olie
  • 3 spsk mælk
  • Og en mikroovn. Altså ikke til at putte i kagen, vel, men til at lave den i

Bland alle de tørre ingredienser i en stor kop, der kan gå i mikroovnen eller en tilsvarende skål godt og pisk ægget i. Pisk derefter smør og mælk i.

Sæt dejen i mikroovnen på højeste blus (700 watt) i 3 minutter. Og voila: nybagt kage.

Hvis man er mindre utålmodig, tror jeg sagtens man kan bage kagen i en ovn på cirka 180 grader til den er færdig. Hvor længe den skal have, ved jeg dog ikke.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar