Mageløs mangois

I starten af maj fik min lokale Kvickly mig i dybe Myanmar-drømme (der skal nu heller ikke meget til), da de solgte økologiske mangoer. Jeg fandt en kæmpe stor basse af en mango, købte den og lod den stå og modne færdig derhjemme.

Det med modningen er grunden til, at jeg i Myanmar godt vidste, at mangoer aldrig vil blive det samme udenfor Sydøstasien. Modne mangoer plukket og spist samme dag er noget helt andet end umodne mangoer, der bliver transporteret mange tusinde kilometer. Det er jo logisk nok, desværre. For mango er nok min yndlingsfrugt udover alle bær – jeg er vel et bærmonster. Okay, og bananer og nye danske æbler er også favoritter.

Den fine økologiske mango viste sig dog at give træ-modnede mangoer kamp til stregen (selvom vi godt ved, hvilken mango, der altid vinder 😉 ). Den var sød, saftig og fuld af smag.

Jeg lavede en kæmpe portion smoothie med den tanke, at den ville være skøn som is også, og det tør jeg godt love for, at den er.

Mangois paa pind baermonster

Til en masse ispinde – eller to-tre smoothies eller en smoothie og en cirka 8 ispinde skal du bruge:

  • 440 g økologisk mango, vægt uden skal og sten (jeg sagde jo, den var stor)
  • 200 g moden banan (cirka 3 styk) (frosne, hvis det skal bruges til smoothie)
  • Skal og saft fra 1/2 økologisk citron
  • Lidt ingefær (også smart økologisk – så behøver du ikke at skrælle det)
  • 2 dl plantemælk: Jeg brugte havremælk, men rismælk og kokosmælk vil også fungere godt

Blend hele molevitten og hæld i ispindeforme eller nyd.

Banantip: Modne bananer skåret i skiver og frosset er det bedste at have på frostlageret; de kan bruges i smoothie, til bananis og andet godt. Og så er det en god måde at gemme bananer på, når de er blevet lidt plettede. Husk at tage skrællen af, inden du fryser og skærer bananerne i skiver, frossen bananskræl er svær at få af.

Mangotip: Man kan også købe nogle ret lækre gule mangoer hos nogle grønthandlere, men jeg har kun set dem i København indtil videre og desværre kun i konventionel udgave.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Greatest hits fra maj – Sustain Daily – inspiration til en bæredygtig livsstil
    31. maj 2016 at 10:12

    […] mange varme dage har kunnet ses på tallerkener og i glas rundt omkring. Marianne lavede mageløs mangois og drømte sig tilbage til Myanmar, mens Emma tog i sommerhus og lavede madder med årest første […]

  • Skriv en kommentar