Linsedunser og bulgursalat

Gengangere kommer ofte forbi mit køkken for tiden. Nogle gange fordi jeg savner dem, og andre gange fordi de ofte kan blive endnu bedre. Det kan mange ting, heldigvis, for så kan man blive ved med at øve sig.

Bulgursalat er ikke ligefrem noget nyt herovre, og linsedunser eller linsedeller ej heller. Men jeg tror endnu ikke, jeg har lavet den samme opskrift to gange. Ovenstående blev godt. Specielt fordi der i bulgursalaten kom godt med feta i, og ikke mindst en masse frisk persille og mynte. Linsedunserne fik også godt med persille. En krydderurt, der virkelig er en fantastisk opfindelse, hvis man spørger mig. Det giver masser af smag, farve og så er det oven i sundt, har jeg hørt.

Linsedunserne, et sted mellem 12 og 16 styks afhængig af størrelse:

 • 1 dl grønne linser
 • 1 dl røde linser
 • 1 rød chili
 • 1 fed hvidløg
 • 1/2 rødløg
 • Rigeligt bredbladet persille
 • Urtesalt og peber
 • 1/2-1 dl grahamsmel
 • 2 æg
 • 1 revet rødbede
 • Olie eller smør til stegning

Kog de grønne linser i rigeligt vand. Når de er kogt i 10 min, tilsæt de røde, så er de cirka færdige på samme tid. Skræl og riv rødbeden, pres hvidløg og hak rødløget fint. Hak persillen, og bland det hele sammen. Steg i olie eller smør. Pas på med at stege dem for længe, for så bliver de tørre.

Dunserne kan sagtens gemmes nogle dage, og jeg tror også, de kan fryses (men har dog ikke testet endnu, de når som regel at blive spist på madpakken i stedet).

Bulgursalat til cirka 4 personer:

 • 3 dl bulgur
 • 170 g feta
 • Bredbladet persille – masser
 • Marokkansk mynte
 • Olivenolie
 • Saft af 1 citron
 • Urtesalt og peber
 • 2 tomater
 • 1 agurk
 • 1 rød peber
 • 1/2 rødløg

Kog bulguren i 10 min, og lad den stå under låg yderligere 10 min. Skær grøntsagerne i fine stykker, og befri agurken for den våde midte. Den kan sagtens spises, men den gør salaten lidt for våd. Hak persille og rødløg fint. Bland alle ingredienserne og smuldr fetaen over.

Begge dele serverede jeg for en kød-glad ven, der – uden at jeg pressede ham – sagde, at det smagte rigtig godt.

Relateret indhold

1 kommentar

 • Besvar
  Salat med linser og fennikel | Bærmonster
  10. april 2013 at 21:02

  […] for ris eller i en salat. Og i linsedunser, ikke at forglemme, som der er opskrifter på både her og […]

 • Skriv en kommentar