Link love #3: Ophavsret, Elselskab, Planter, Hollywoodstjerner og Stilhed

Naturbilleder synes at være temaet for link-love-føljetonen. Måske, fordi jeg ikke kan finde på noget bedre og blankt må tilstå, at jeg har brugt en stor del af dagens lyse timer på job. Heldigvis bliver dagene længere, og dermed fotomulighederne større.

Samtidig fordi, jeg ikke vil nuppe andres materialer.

Sidstnævnte kommer jeg nærmere ind på i denne omgang link love, der også handler om elselskaber, planter, Hollywoodstjerner (eller en, der har skrevet om nogen, der bor på en vej) og stilhed.

Ophavsret

Hvem har retten til de billeder, du finder rundt på nettet?

Spørgsmålet burde være nemt at svare: Fotografen bag, andet end hvis billedet er under Creative Common-license. Denne gang er er Klidmoster, der har opdaget, at en masse har taget hendes billeder, tidligere har Valdemarsro skrevet et indlæg om det.

At tage andre folks billeder på nettet uden at spørge er ikke okay. Det burde ikke være nødvendigt at skrive det.

Og så til noget mindre surt, og i stedet et tip, jeg bør undersøge:

Skift elselskab

Denne måned udfordrer Sustain Daily os til at skifte elselskab. Jeg har lidt dårlig samvittighed over, at jeg endnu ikke har fået undersøgt til bunds, om det virkelig ikke kan lade sig gøre at skifte i det boligselskab, jeg bor i.

Hvad er galt med min plante?

Disse flotte illustrationer her viser på bedste vis, hvad vi har gjort med en plante, hvis den er død. Jeg er stadig lidt happy-go-lucky udi de grønne fingre, forstået på den måde, at jeg bare prøver løs. Heldigvis er grønne stueplanter som regel ok nemme at holde liv i, hvis man husker at vande dem hverken for meget eller for lidt – og det vil sige, at de skal have meget mere vand om sommeren end om vinteren.

Hollywoodstjerner – eller faktisk noget helt andet

Maria Gerhardt med alle de smukke ord døde i sidste uge. Maria Gerhardt, kvinden bag Djuna Barnes, kvinden bag smukke ord. Jeg har læst hendes roman “Der bor Hollywoodstjerner på vejen” og tænker, den snart må genlæses. Hendes allernyeste, “Transfervindue” om den sidste del af kræftsygdommen nåede lige at udkomme, før hun døde af den grimme sygdom, 39 år gammel.

Jeg kan varmt anbefale af (gen)læse det, hun skrev i Atlasmag i 2013.

Tak for dine smukke ord, Maria Gerhardt. Jeg håber du er et dejligt sted uden sygdom nu.

Stilhed

Skønne Mia Gardum har skrevet om stilhed, og det har sat tanker igang hos undertegnede. Jeg har nemlig ikke været så god til at huske den, stilheden, på det sidste. Har spist morgenmad med min smartphone i hånden og har sat en tv-serie på i stedet for at glo ud af vinduet.

Jeg vil glo lidt mere igen. For da jeg var i Indien var morgenerne, hvor der var stilhed i ashrammet til klokken 10, noget af det bedste. At nyde morgenmaden i stilhed og med tid nok. At se, smage og bare være. Det vil jeg blive bedre til igen.

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’ eller på Facebook.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Marina
  21. marts 2017 at 9:25

  Hvis du vil, må du hjertens gerne låne Transfervindue af mig.

  • Besvar
   Marianne Luna
   21. marts 2017 at 21:54

   Det vil jeg vildt gerne, søde M! Skriver lige til dig på Facebook. 🙂

  Skriv en kommentar