Lidt om en dejlig juleferie

IMG_0022web Jeg har holdt juleferie fyldt med dejlige og vigtige mennesker. Det fik mig lidt væk fra bloggen, men jeg er her skam endnu. Hellere for sent end aldrig synes at blive mit motto, men jeg er glad for, at I læsere holder ved alligevel. Og godt nytår må man vel godt ønske et par dage inde i det nye år?

I hvert fald håber jeg for jer, at I er kommet godt ind i det nye år.

Ovenstående billede er fra juleaften, som jeg endnu engang holdt med min dejlige familie i Midtjylland. Krondyrryg og krondyrmørbrad med whiskysauce var aftenens menu – samt en masse salat, kartofler og selvfølgelig ris a la mande til dessert (mere traditionsfornægtende er vi heller ikke, selvom vi er gået over til krondyr).

Nytårsfejringen foregik med skønne højskolefolk, hygge og dejlig mad:IMG_0073web

Vi fik to forretter: ovenstående med chilimarinerede og grillede rejer med mango og avokado samt en dejlig laks med dilddressing bagefter (som jeg vist aldrig fik taget billeder af).IMG_0086web

Hovedretten bestod af rødvinsmarineret oksemørbrad, rodfrugter med grillet feta og salat. Virkelig dejlig mad i dejligt selskab.

Desserten holdt vi helt simpel og let i år, så der var mere plads til kransekagen (som jeg fik lov at stå for igen i år) bagefter.IMG_0091web

Det var en frugtsalat med hasselnødder, chokolade og en lækker creme lavet af sukker-karamel, flødeskum og græsk yoghurt.

Kransekagen var blevet mere enkel af udseende, men gemte på flere gode sager.IMG_0072web

I år havde jeg nemlig gemt nougat i de lange stænger. Kransekagehjerterne var dog uden, så der var lidt til hver smag. I stedet for at lave et kransekagetårn, som jeg efterhånden har gjort en del gange, blev det en mere low-key-kransekage, men dog stadig smagsmæssigt lige så god (hvis jeg selv skal sige det).

Opskriften på kransekage kan du finde her.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar