Le Port i Vang

IMG_1331webDejlig mad og smuk udsigt i en pakke. Det er altså ingen dårlig kombination.

På Bornholm havde mine søde forældre inviteret mine brødre og jeg ud på Le Port, der ligger i Vang og har den fineste udsigt over Østersøen. Jeg fik ikke taget noter, og da vi fik dagens menu, så kan jeg ikke engang finde så meget klogt at skrive på deres hjemmeside. Så nedenstående anmeldelse kunne måske ønskes mere præcist.

Det er faktisk anden gang, jeg kommer på Le Port. Første gang var på en pressetur, og der var maden så god, at jeg anbefalede den til mine forældre, da jeg kom hjem. Heldigvis holdt niveauet anden gang.

Vi delte en flaske hvidvin til forretten og en flaske rødvin til hovedretten, men jeg fik desværre ikke skrevet ned, hvad det var. Men vinen var fin, og passede efter min mening godt til retterne. De var da også tiltænkt dagens menu, så vidt jeg forstod.

Det gode ved Le Port er, at de laver få, men til gengæld veltillavede retter. Det er for mig at se ofte det, der kendetegner en god restaurant: at de ikke forsøger sig med tusind retter, men til gengæld laver få, og laver dem ordentligt. Der er mulighed for at vælge dagens menu – med appetizer – hvor to retter koster 335 og tre retter 385. Udover det kan man køre a la carte, hvor der er tre forretter, tre hovedretter og to desserter, en osteservering, irish coffee og sødt til kaffen at vælge mellem. Fint og overskueligt, og det er muligt at få en vegetarisk hovedret, hvis man har lyst.

IMG_1286webSom appetizer fik vi en dejlig lakse-rilette. Den blev serveret overraskende hurtigt, så man sad ikke og ventede længe.

IMG_1290webOg brød. Lækkert mørkt brød med anis og lyst brød – begge dele hjemmebagt.

IMG_1292webForretten var med dejlig torsk. En fisk, der hurtigt kan blive tør, men det var denne på ingen måde. Og så vidt jeg husker er det pighvar, der gemmer sig i den friture-stegte sag. De små runde ting er vandmelon, og de grønne er skovsyre.

IMG_1295webHovedretten var et stykke seriøst kød (oksemørbrad, så vidt jeg husker), stegt lige efter min smag, med spidskål og asparges.

IMG_1296webOg glace og kartofler. Mums.

IMG_1319webDesserten var en skøn, skøn hindbærsorbet med hvid chokolademousse, og det til venstre kan jeg simpelthen ikke huske, hvad hedder. Hindbærsorbeten var det bedste her, men den var til gengæld hamrende veltillavet.

Betjeningen var venlig, omend jeg har en formodning om, at nogle af dem kun er der om sommeren – selvfølgelig på grund af turistsæsonen – men det kan desværre mærkes lidt i, hvor meget de ved. Men alt i alt en meget dejlig aften, og absolut pengene værd.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar