Langhoff & Juul – en slags anmeldelse

IMG_0730webFor efterhånden noget tid siden (tingene gik lidt langsomt på bloggen i starten af foråret) var jeg på Langhoff & Juul i Århus. Det er et hyggeligt spisested, som gemmer sig på Guldsmedegade. Vi fik en lørdagsservering med hele fem retter, der bestod af følgende:

  • Porre-kartoffelsuppe med tørsaltet bacon, kartoffel chips og forkullet pore.
  • Tempereret laks med sellericreme, karse, hasselnød, stenbiderrogn og asiatisk sauce med brunet smør
  • Polet af dansk gedeost, paneret og friteret, serveret med en variation af beder, urtemayonaise og ærteskud. rødbedecreme, urtemayo og brøndkarse
  • Grisekæbe braiseret i mørk øl og fond, hertil gulerodsbearnaise, bagte jordskokker og timian
  • Rosmarinsyltet æble med fåremælksyoghurt, hjemmelavet knas og en let syre

Sådan en omgang koster 380 kr., hvilket jeg klart vil kalde pengene værd. For maden i hvert fald. Det vender jeg tilbage til.

Første fik jeg ikke taget et billede af, så øverste billede er næste ret, nemlig laksen. Men for at tage det i rækkefølge: Porre-kartoffelsuppen var god. Som i virkelig dejlig, lækker, cremet. Der var uden tvivl ikke sparet på fløden her.

Laksen var også dejlig.

IMG_0731webLigesom gedeosten (ovenstående billede), der blev serveret med en virkelig god mayo. (de var vist glade for deres spiralizer den dag).

IMG_0732webHovedretten var en smørmør grisekæbe med dejlige, dejlige jordskokker til. Jeg elsker jordskokker, så der er jeg nok også lidt ukritisk.

IMG_0733webDesserten overraskede også positivt. Det grønne, som er noget skovsyre-knas smagte syrlig-sødt og var meget dejligt til pæren.

Så langt, så godt. Maden var virkelig god, og jeg tager gerne derned en anden gang. Vinene fik jeg ikke skrevet ned, men de smagte dejligt, både den hvidvin, der ledsagede de første retter, og rødvinen, der kom bagefter.

Til gengæld har jeg aldrig haft så pudsig en oplevelse med tjenerne før. Jeg tror, det var en svipser, og det sker nok ikke igen, men vi fik en tjener, der var meget ny, meget forvirret, glemte os, bad en fra selskabet om at åbne vinen, fordi hun ikke kunne og så videre. Det var ret kikset, og måske allermest synd for hende selv. Jeg håber – og går ud fra – at de har fået styr på det siden, for maden er virkelig lækker.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar