Lakridsgrød

IMG_0968webJeg bliver mere og mere glad for grød til morgenmad, både i overnight-oats versionen og den gammeldags havregrød, der dog altid bliver peppet op med et eller andet. Eftersom jeg ikke har lyst til at pøse sukker ud over min morgenmad, men synes, at grød kan blive lidt kedelig uden lidt sødligt af en eller anden art, så koger jeg den ofte med lidt banan. Eller sidste forsøg, der gik ret så godt: Nemlig lidt rålakridspulver. Det giver lidt den ekstra sødme og giver grøden en dejlig undertone af lakrids.

Til en person skal du bruge:

  • 1 dl gryn – jeg bruger en blanding af havregryn og ruggryn, men havregryn er også rigtig fint
  • 2 dl vand
  • En knivspids salt
  • 1/4 til 1/2 tsk rålakridspulver (start hellere ud med for lidt end for meget, det skal bare give en undertone, ikke gøre det til ren lakridsmad)
  • 1/2 banan
  • Evt. 1 spsk chiafrø (de indeholder en masse sunde ting og giver samtidig grøden en ekstra dejlig konsistens)

Kog det hele sammen i en gryde eller 3-4 minutter i mikroovnen. Jeg plejer gerne at lade min grød stå og trække, imens jeg er i bad, og så får den 3-4 minutter i mikroovnen bagefter. Så får chiafrøene tid til at trække og grøden får en ekstra lækker konsistens.

Top med lige, hvad du lyster. Jeg er stor fan af lidt kokosmel, skyr og måske lidt mere frugt.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar