Lækker cookie dough på helsemåden

Cookie dough er blevet en ny klassiker i det søde køkken, og jeg forstår det godt. Jeg har altid været typen, der elskede kagedej, og tilstået: Nogle gange smager kagedej jo næsten bedre end den bagte kage (indsæt selv emoji med abe, der holder sig for øjnene).

Særligt i tankekrævende tunge studieperioder som nu har jeg lyst til en lækker eftermiddagssnack til kaffen. For længe siden så jeg en sundere cookie dough-kugler på Underwater Vegans Instagram og lige siden har de stået på min liste over nogen, jeg burde lave. De er sundere, og dermed en tilforladelig hverdagssnack, end almindelig cookie dough, og så smager de stadig lige, som de skal. Jeg har ændret lidt i mængderne, da jeg bedre kunne lide dem sådan.

Cookie dough kugler opskrift

Du skal bruge:

  • 2,5 dl havregryn
  • 3 spsk (eller mere, hvis du elsker kokos) kokosmel
  • Korn fra 1/2 stang vanilje eller vaniljepulver (ikke sukker)
  • 10 bløde dadler uden sten
  • Ca. 3 spsk vand
  • Et nip salt
  • Evt. 50-100 g hakket, mørk chokolade

Blend havregryn, kokosmel, dadler, vanilje og salt. Tilsæt vand, så konsistensen er blød og god at forme til kugler. Tilsæt evt. chokolade. Rul dejen i små kugler.

Cookie dough-kuglerne kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet. Alternativt kan de også fryses ned.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar