Kunst og shopping i Yangon, Myanmar

Det er et sansebombardement uden lige at bevæge sig rundt i downtown Yangon. Der er gadeboder overalt og mulighed for at købe alt fra telefoner til guldfisk i poser til skønne frugter.

Kunstscenen i Yangon er stadig lille på grund af de mange år med ikke-eksisterende ytringsfrihed. Nogle ting må man stadig ikke sige højt, men der bliver stille og roligt højere til loftet.

Kunst

Pansodan Gallery: 1st Floor, 286, Pansodan Street (Upper Block): Kendt galleri i Yangon, der viser moderne kunst. Hver tirsdag kl. 20 er der ”Tuesday Night Socializing”.

Pansodan Scene: 144, 2nd Floor, Pansodan Street, Corner of Maha Bandoola Street. Diverse events som digtoplæsninger, koncerter, kunstfremvisninger osv.

Diverse

IMG_4732

Yangon Circle Line: En sjov måde at se Yangon på og komme tæt på de lokale. Det koster 1.000 kyat for en rundtur, der varer godt 3 timer. Billetten kan købes på stationen tæt på Bogyoke marked. Her er færrest på toget i weekenden, hvis du ikke vil sidde alt for sammenklemt mellem andre. Der kommer sælgere rundt med snacks og vand, men ellers medbring lidt, måske noget blødt at sidde på, et kamera og tålmodighed – så er det en sjov oplevelse og en anden måde at se udkanten af Yangon på og møde lokale. Læs mere om min oplevelse af turen her.

Biografer: Koster 1.500-3.000 kyat

Indkøb 

Der er efterhånden mange små og større supermarkeder i Yangon og større byer i Myanmar. Hvor det under den ekstreme fattigdom i 1990’erne var umuligt at få fat på noget så simpelt som en tandbørste, kan man i dag købe det meste i Myanmar.

Apotekerne sælger dog nogle gange for gamle varer, hvorfor jeg klart vil anbefale at medbringe et godt rejseapotek. Sundhedssystemet i Myanmar er desværre stadig meget dårligt; alle, der har råd (og det har majoriteten desværre ikke) tager til Bangkok, hvis de bliver meget syge.

IMG_4688

Gadeboderne er fantastiske steder at købe frugt, grønt og alskens sjove varer til billige penge. Prøv de forskellige frugter, også dem, du ikke kender navnet på.

City Mart, ligger på hjørnet af Anawratha (Fraser) st. og 48th street og har i øvrigt filialer flere steder i Yangon. Det største er tæt på Shwedagon. Fint supermarked, der har det meste. I øvrigt ofte billigere at købe vand på flaske her (180-200 kyat for en liter), end i gadeboderne (ofte 300 for en liter)

Hanuman Powder Coffee Shop: Anawratha street / 50th street – tæt på City Mart. Lillebitte biks, der sælger god kaffe til at brygge.

Markeder og shopping

IMG_4713

Bogyoke Aung Saung: Lækkert marked i turist-versionen. Og nok et af de få steder i Myanmar, hvor der kan være scams: Du vil støde ind i flere, der spørger, om du har brug for hjælp – hvis du siger ja, kommer det nok til at koste dig noget. Men lad det endelig ikke afskrække dig for at tale med dem; jeg har fin erfaring med at sige, at jeg ikke har brug for hjælp, men de vil ofte gerne snakke lidt alligevel.

Pomelo: Thein Puy Road, lige før Strand Road. Ligger lidt gemt på 2. sal, men der er et skilt på vejen. Fairtrade-lækkerier i den dyre ende – men tingene er netop lavet i samarbejde med lokale, der bliver betalt ordentligt for det. Smykker, tøj, tasker, legetøj og lignede.

Events

Myanmore (også på Facebook) er vel Yangons svar på AOA og AOK – dog i en lettere expat-udgave. De laver gratismagasiner, der ligger på de dyrere restauranter, hvor der på de første sider står noget om, hvad der sker i Yangon. Hold også øje med French Institute på Pyay Road, der ofte holder gode fester.

Myanmar Times har et weekendtillæg (er fx på dyrere kaffebarer o.lign. eller kan købes), hvor der på de sidste sider står noget om events i Yangon. Fx billige drinks, tirsdagssalsa, filmfestival osv.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar