Konfirmation(smad) når det er bedst

Det er jo ikke fordi, jeg ikke har spist mad den sidste uge, at jeg ikke har skrevet noget. Men jeg har en del at rive i for tiden, og nogle gange sker det jo, at man laver noget, man har lavet før. For eksempel lavede jeg tomatsuppe i går, men den eneste ændring, at der kom lidt flere friske krydderurter i, og så røg der kogte, røde bønner i, da suppen var færdig. Det kan anbefales, specielt hvis man ikke er så sulten, som jeg var, og gider lade suppen hygge sig længe.

Og så har jeg været ude at spise nogle gange, både på Nationalmuseet med mit arbejde (hvor jeg desværre ikke havde et kamera med), hos min familie og ikke mindst til min smukke kusines konfirmation. Hun er begavet med en far, der er mildt sagt god til at lave mad. Ligesom juleaften stod menuen på krondyr og rødvinssauce – samt en del andre lækre sager og ikke mindst godt selskab.

Det øverste billede viser forretten, der var laid back og man kunne sidde/stå, hvor man ville. Det var ganske rart for en gangs skyld kun at skulle sidde ned under hovedretten + de efterfølgende taler. Forretten bestod af hjemmelavede grissinier, virkelig lækkert røget laks, hjemmelavet pesto og lidt grønt.

Hovedretten bestod af det føromtalte krondyr, som min seje kusine har været med til at af-pelse. Jeg er stor fan af, at man ved, hvor maden kommer fra, og det må man sige, at vi vidste her. Udover krondyr var der rødvinssauce (kogt ind af mange liter rødvin), kartofler, råkostsalat, salat med asparges, salat med kikærter og tzatziki. Så bliver det ikke meget bedre, når man vinder godt selskab oven i.

Jeg beklager det mindre kønne billede, men desserten bestod af rørt is, der sjovt nok sjældent holder formen så pænt. Sammen med isen var der hjemmelavet kransekrage, citronkage og hindbærcoulis. Virkelig dejligt.

Der var på den gode side af 70 mennesker hjemme hos min kusine den dag, og hovedparten af maden havde de selv lavet. Det er virkelig godt gået, hvis man spørger mig.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Kusinen.
    16. juni 2012 at 16:52

    Mange tak Marianne ! Din blog er vildt sej 🙂

  • Skriv en kommentar