Koldskål i kulden

Det er egentlig lidt snyd. Koldskålen blev lavet helt tilbage i pinsen, da solen strålede og det var herlig varmt. Men nogle gange trænger man også til følelsen af sommer, selv når det er koldt – derfor kommer koldskålsopskriften på nu.

Jeg er helt tosset med koldskål, og det er noget, jeg kan spise døgnet rundt om sommeren. Til morgenmad med frugt på, til aftensmad med hjemmelavet crunch af havregryn og honning og til dessert med mere frugt. Måske skal man snige et par grøntsager ind engang imellem, men det afhænger nok af koldskåls-lysten versus jeg-må-hellere-spise-grøntsager-lysten.

Men her er den. Den bedste koldskålsopskrift, jeg kender. Opskriften er stor, men den kan snildt holde sig i en kande med låg i køleskabet nogle dage. Ellers har man bare en god undskyldning for at invitere kære venner over til koldskål.

  • 1 liter gammeldags kærnemælk (fra smørkærne, ikke det der nye pjat)
  • 1 liter ymer eller tykmælk 3,5 % (det skal ikke være alt for helse)
  • 6 spsk sukker
  • 4 hele æg (jeg bruger hele æg, fordi det gør den dejligt luftig og ikke så tung som kun med æggeblommer)
  • Vanilje fra 1 hel stang
  • En lille sjat ufortyndet hyldeblomstsaft (kan udelades, men smager fantastisk)

Bland vanilje i sukkeret, og pisk æg i til det er let og luftigt. Pisk resten i, og nyd følelsen af sommer.

Koldskål kan man jo putte nærmest alt oven på. Jeg er selv ret glad for frugt, det kan være bananer, melon, jordbær (som i øvrigt også kan blendes i efterfølgende til en lækker jordbærkoldskål), nektariner eller andet. Ellers kan man lave sin egen koldskålscrunch eller holde sig til de traditionelle kammerjunker, der dog tilføjer en del kalorier til koldskålen.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar