Kokosmakroner

IMG_2159webKokosmakroner er noget af det nemmeste og samtidig dejligste dessert/snack/kage jeg kender. Okay, sammen med en masse andre ting også.

Kokosmakronerne var det sidste til desserten til min tapas-fest, og den eneste ting, der indeholder sukker. De indeholder til gengæld en del. Men nogle gange må man godt, især hvis man husker at nyde det stort imens.

Til to plader skal du bruge:

  • 5 æggehvider
  • 312 g rørsukker
  • 312 g kokosmel
  • Evt. 125 g mørk chokolade

Målene er så præcise, fordi jeg omregnede fra en anden opskrift, da jeg stod med fem æggehvider. Så hvis du kun har en æggehvide, er det 62 g sukker og kokosmel og så fremdeles.

Pisk æggehviderne helt stive med en tredjedel af sukkeret. Så stift, at du kan vende det med bunden i vejret uden at det ryger nogen steder. Rør forsigtigt resten af sukkeret i og til sidst kokosmelet.

Sæt klatter af kokosmakroner på en bageplade med bagepapir på. Bag dem 15-20 minutter ved 170 grader til de er gyldne men stadig lidt bløde i midten. Lad dem køle af, før du overtrækker dem med mørk chokolade.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar