Knækbrød uden gluten

IMG_0638Eftersom jeg af uransagelige årsager aldrig fik taget et nærbillede af de glutenfrie knækbrød, jeg bagte til min fødselsdag, tillader jeg mig at bringe ovenstående billede igen. En slags foto-gemmeleg, kan vi kalde det, for jeg tror, at knækbrødene gemmer sig bag kaffen eller teen. Om ikke andet ligner de disse knækbrød, og opskriften er da også en ændring af selvsamme.

De glutenfrie knækbrød er selvsagt gode til glutenallergikere, glutenintolerante eller mennesker med glutenangst, og smager i øvrigt ret så godt. Jeg tror snart, jeg skal eksperimentere lidt med opskriften og putte nogle boghvedegryn og måske en anden type glutenfri mel i.

Til to plader skal du bruge:

  • 4,5 dl boghvedemel (alternativt 3,5 dl boghvedemel eller andet glutenfrit mel og 1 dl glutenfri gryn)
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivenolie
  • 2,25 dl vand
  • Pensling: Et sammenpisket æg fra en øko-høne (kan udelades, hvis man ikke spiser æg)
  • Pynt: Hvad du lyster. Jeg puttede frisk rosmarin på den ene pladefuld og birkes på den anden

Bland de tørre ting først, og bland derefter olie og vand i dejen. Del dejen op i to lige store portioner og rul den tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Skær knækbrødene i den størrelse, du ønsker, pensl med æg og drys med noget pynt, eller lad være, hvis du hellere vil have dem helt enkle. Det er også dejligt.

Bag en plade i en 200° varm ovn i 15-20 min. til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist og nyd uden noget på, med lidt god ost, en klat honning, peanutbutter eller noget helt fjerde.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar