Kikærter a la Marokko

IMG_2225webOm denne ret er marokkansk eller ej, vil jeg lade marokkanerne diskutere. Men krydderiblandingen er i hvert fald, ligesom kikærter bruges flittigt i landet. Og så smager den godt og er spækket med grøntsager. Win-win herfra. Man kan vel nærmest kalde det en marokkansk wokret.

Til ca. 5 personer skal du bruge:

  • 200 g tørrede kikærter
  • 1 spsk kokosolie (der godt nok ikke er særlig marokkansk, men til gengæld både sundt og meget varmebestandigt) eller olivenolie
  • 2 spsk ras el hanout (marokkansk krydderiblanding)
  • 2 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 squash (340 g vejede min)
  • 10 små soltørrede tomater
  • 3 gulerødder
  • 300 g blommetomater
  • 1 blomkål
  • Urtesalt
  • Citronskal fra en økologisk citron
  • Tilbehør: ris (eventuelt kogt med rosiner og safran, fuldkornsris kan sagtens bruges), tahin, persille og citron.

Sæt kikærterne i blød dagen før. På dagen koger du dem næsten møre i en times tid – de må gerne få lidt tid i retten også. Det passer med, at de skal sættes i gang med at koge som det allerførste, inden du går i gang med at skære grøntsager osv.

Skyl og rengør alle grønsagerne og skær dem i passende stykker. Hvis blomkålen er ny, kan bladene sagtens bruges, ligesom stokken absolut kan bruges her.

Kog risen, eventuelt med lidt rosiner og safran.

Put olie i en meget stor, dyb pande eller en tykbundet gryde og tilsæt ras el hanout. Lad det stege et par minutter, så krydderierne udvikler smag. Hak løg og hvidløg og tilsæt. Tilsæt så de andre grøntsager, måske en anelse vand samt citronskal.

Lad gryderetten simre lidt, og tilsæt kikærterne fem minutter før servering, så de også får smag fra retten. Lad grøntsagerne være møre, men stadig med lidt bid. Gryderetten skal i alt simre ca. 20-25 minutter, dog afhængig af, hvor stor en gryde og blus du har og hvor store stykker, du skærer grøntsagerne i.

Server med ris, en citronskive, tahin som dyppelse og persille som drys. Tahinen giver en rigtig dejlig smag og fedme til den magre grøntsagsret, hvilket klæder den godt, mens citronen giver lidt ekstra syre.IMG_2224web

 

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Shakshuka - Marokkansk tomatret til morgenmad | Bærmonster
    25. maj 2016 at 10:45

    […] at lave retter derfra? Egentlig havde jeg en anden opskrift til jer på en endnu bedre version af kikærter a la Marokko, men billederne var så mørke, at det må blive næste gang, jeg laver den […]

  • Skriv en kommentar