Kidneybønnespread med tomat

IMG_3727

Jeg er morgenmadsmenneske, så det batter. Når jeg går i seng om aftenen, tænker jeg tit på, hvad der skal være morgendagens morgenmadsmenu. Og glæder mig til at spise det. Min morgenmad varierer ret meget, fra bananpandekager til smoothies til grød i både varme og kolde faconer til bananis med spinat til nybagte boller til noget med æg, morgenmadsmuffins eller en salat.

Men det er egentlig ikke morgenmad, det skal handle om. For selvom jeg elsker at variere mine morgenmåltider, er jeg ret kedelig, hvad frokosten angår – i hvert fald til hverdag, hvor den står på madpakke. Her er det som oftest hjemmebagt rugbrød med pålæg, meget ofte en avokado, fordi det er evigt lækkert og nemt. Andre gange humus, et kogt æg eller lignende. Samt gulerødder eller andet gnavegrønt eller en salatrest ved siden af.

For at variere det bare lidt, lavede jeg denne kidneybønnespread forleden. At jeg til gengæld gerne vil variere mine madpakker lidt mere end de utallige (lækre!) rugbrødsmadder, er en anden snak. : )

Kidneybønnespreaden kan bruges som pålæg på brød eller som dyp til grøntsagsstænger, og er et dejligt alternativ til den evigtgode humus.

Du skal bruge:

  • 150 g tørrede kidneybønner
  • 10 soltørrede tomater i blød i 1 dl vand i mindst 1 time
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpasta / tomatpuré
  • 1/2 spsk rød balsamico
  • 1 nip røget paprika
  • Lidt cayennepeber, chili eller sambal oelek efter smag
  • Salt og peber

Læg kidneybønnerne i blød dagen før. Dagen efter koges bønnerne i nyt vand i ca. 1 1/2 time til de er møre. Når du sætter kidneybønnerne til at koge, læg da samtidig de soltørrede tomater i blød i 1 dl vand, så de er nemmere at blende. Vandet skal samtidig bruges til at blendes med, så du får tomatsmagen med videre.

Når kidneybønnerne er møre, hælder du kogevandet fra og blender dem med alle de andre råvarer. Smag til med røget paprika, cayennepeber/chili, salt, peber og balsamico og justér konsistensen med vandet, som de soltørrede tomater lå i blød i. Måske skal der lidt mere vand i.

Spreaden kan sagtens gemmes i køleskabet i 5 dages tid.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar