Kartoffelsuppe med karry

IMG_0010webTemaet om suppe med rodfrugter og linser fortsætter. Og stopper også nu. Men denne her suppe fortjener altså at komme på bloggen, selvom det egentlig bare var en sammenblanding af det, jeg nu engang havde i mit køleskab. For hvis jeg selv skal sige det, blev den ret god. Det kræver en god karry, enten hjemmelavet eller en ordentlig god købekarry, for det er karryen, der bærer suppen.

Jeg havde egentlig planer om at tilsætte lidt kokosmælk i suppen, men da mit skab åbenbart var løbet tør for kokosmælk, lod jeg være, og suppen blev skøn alligevel. Men måske er det forsøget værd, specielt, hvis karryen river lidt for meget.

Til 4 personer skal du bruge:

  • Lidt olie
  • 2 tsk god karry
  • 2 zittauerløg (270 g vejede mine, men det er rigelig fint på gefühl)
  • 5 fed hvidløg (ja, fordi hvidløg både smager godt og er sundt, og nej, den overdøver ikke resten)
  • 600 g kartofler (jeg brugte 3 bagekartofler)
  • 1 pastinak (80 g)
  • 250 g gulerødder
  • 2 dl røde linser – skyl dem godt inden
  • 1,7 l grøntsagsbouillon (jeg brugte vand med Herbamare)
  • Salt og peber
  • Skal fra 1/2 citron
  • Saft fra 1/2 citron

Svits karryen og tilsæt hakkede løg og hakkede hvidløg. Lav dem hygge sig lidt og tage smag, og tilsæt derefter de skrællede rodfrugter, der er skåret i en slags tern. Lad dem hygge sig 5 minutter mere, så rodfrugterne og løgene får taget godt smag af hinanden. Tilsæt grøntsagsbouillon, linser, citronskal og peber.

Lad suppen simre 20-30 minutter til grøntsagerne er møre og linserne lidt udkogte (uden at være helt væk i suppen). Blend suppen med en stavblender, blender, foodprocessor eller hvad du bruger til sådan en proces. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server for eksempel med friskhakket koriander på toppen og ristet rugbrød ved siden af.

Suppen kan sagtens fryses.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar