Kartoffelsalat kan man da også spise om efteråret

For knap to uger siden var jeg til barnedåb og bryllup på én gang. En fejring af flere gode ting, at skønne mennesker og med mange mennesker. Da dåbsforældre/brudeparret er hhv. studerende og nyuddannet på barsel, havde de i stedet for gaver ønsket sig, at man tog noget med til frokostbuffeten. Og sikke en buffet!

Jeg selv lavede denne kartoffelsalat, som jeg tænker snart at lave igen. Selvfølgelig er den allermest optimal med helt nye kartofler, men efterårskartofler er jo heller ikke værst. 🙂 Det er en mættende måltidssalat, da jeg har puttet en masse af de smukke, sorte belugalinser i, der er fulde af protein.

Jeg er fan af at udskifte den tunge mayonnaise-dressing med en dijonvinaigrette, da det giver en lidt lettere salat. Vinaigretten er med lidt hyldeblomstsaft, der giver en skøn sommersmag og kombuchaeddike, men de kan skiftes ud med de alternativer, jeg foreslår. Alternativt kan du bruge denne vinaigrette-opskrift.

kartoffelsalat-opskrift

Til 5 personer som en måltidssalat skal du bruge:

  • 1,25 kg. kartofler (250 g pr. mand)
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 dl belugalinser eller andre linser – målt før kogning. Kog med lidt grøntsagsbouillon
  • 2 rødløg
  • Persille eller dild, gerne to gode håndfulde

Sæt evt. linserne i blød nogle timer eller natten over – det gør kogetiden lidt kortere og gør det nemmere for kroppen af fordøje linserne. Skyl og kog linserne i grøntsagsbouillon (jeg hælder lidt Herbamare bouillon i vandet) til de er møre.

Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i saltet vand til de er møre.

Lad linser og kartofler køle lidt af efter kogning.

Hak rødløgene fint. Hak persille/dild fint. Rens og skær peberfrugterne i mindre stykker. Bland rødløg, persille/dild, peberfrugter, kartofler og linser med vinaigretten nedenfor:

Vinaigrette – alternativt kan du bruge denne

  • Ca. 1/2 dl koldpresset rapsolie
  • 1 spsk hyldeblomstsaft, ufortyndet
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk kombuchaeddike (kombucha, der har stået i en måneds tid). Alternativt æblecidereddike – husk da at smage ekstra til, da æblecidereddike kan være lidt stærkere
  • Friskkværnet peber
  • Urtesalt eller en god havsalt/himalayasalt

Bland alle råvarerne til vinaigretten og smag til undervejs.

Kartoffelsalaten smager både dejligt som en måltidsalat, som en del af en buffet eller med andre salater eller nogle linsedunser ved siden af. Den kan sagtens holde sig et par dage på køl, og vil også gøre sig godt i madpakken.

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar