Kartoffelpizza

Jeg er fuldstændig vild med pizza bianca, allerhelst i versionen med kartofler og rosmarin. Det er noget, jeg nærmest kan leve af om sommeren. Nu kan man ikke ligefrem kalde slut-november for sommer, men jeg havde fået sådan en lyst til kartoffelpizza.

Det bedste er, at den er dejlig nem at lave og kræver få ingredienser. Selvom jeg måtte drøne ned i Kvickly og købe en god mozzarella, for det havde jeg formået at glemme.

Ingredienser til en bradepande kartoffelpizza:

  • 12 g gær
  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 3/4 tsk salt
  • 100 g fuldkornsmel / speltmel / grahamsmel
  • 200 g hvedemel / durummel
  • Olivenolie til pensling
  • 1 stor bagekartoffel
  • Frisk rosmarin
  • God mozzarella
  • Salt og peber
  • 3 fed hvidløg

Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt salt og mel. Dejen bliver klistret, og det er meningen. Det snilde ved denne dej er nemlig, at den er meget nemmere at arbejde med, end en dej, man kan blive ved med at rulle ud med en kagerulle, og samtidig smager den fantastisk.

Lad dejen hæve en times tid. Hvis du er meget sulten kan du godt lade den hæve i kortere tid eller bare i ovnen.

Tænd ovnen på 275 grader. Ja, pizza skal have varme. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir, det er nemmest med våde fingre.

Vask kartoflen og riv den på agurke-siden på et rivejern – alternativt skær den meget fint. Smør dejen med lidt god olivenolie og læg kartoffelskiverne på. Dernæst salt, peber, masser af frisk rosmarin, de pressede hvidløg og mozzarella. Du kan også bruge en anden ost, du kan lide. Jeg plejer at rive mozzarellastykkerne af den klump man køber.

Fyr pizzaen ind i ovnen til den er færdig. Hvis du har en bagesten, er du heldig.

Ved siden af pizzaen lavede jeg en hurtig salat af noget fintskåret fennikel og en rød snackpeber. Det blev vendt i noget olie-eddike-dressing og spist sammen med pizzaen. Så enkelt kan det gøres.

Relateret indhold

6 kommentarer

  • Besvar
    Weekend er ikke det værste | Bærmonster
    19. februar 2016 at 14:04

    […] Desværre kan jeg ikke prale med så meget ny mad siden sidst, da jeg fredag aften lavede en gammelkendt klassiker i min verden: kartoffelpizza med tomatsalat. […]

  • Besvar
    Græske frikadeller med krydderurter og feta | Bærmonster
    6. september 2013 at 12:03

    […] for mange gange i træk. Jeg udfordrer dem dog ind i mellem. I dag serverede jeg kartoffelpizza (det kan dog diskuteres, hvor vegetaragtigt det føles at spise pizza med ost), ligesom min mor fik […]

  • Besvar
    Weekend er ikke det værste | Bærmonster
    15. maj 2012 at 21:37

    […] Desværre kan jeg ikke prale med så meget ny mad siden sidst, da jeg fredag aften lavede en gammelkendt klassiker i min verden: kartoffelpizza med tomatsalat. […]

  • Besvar
    Rosenkålssalat og kartoffelpizza | Bærmonster
    19. februar 2012 at 21:02

    […] har jeg blogget om før lige her, men for god ordens skyld må jeg hellere skrive opskriften nedenfor […]

  • Besvar
    lunabaermonster
    30. november 2011 at 17:10

    Du har helt ret – jeg har også set det et sted. Men “hvis du har en flise, er du heldig”, kan bare godt misforstås.

  • Besvar
    Jesper Brørup Nielsen
    30. november 2011 at 13:22

    så lige din, hvis du har en pizza sten, er du heldig.
    dertil kan jeg lige fortælle jer alle sammen, de pissedyre og famøse pizza sten, er en ganske almindelig uglaseret gulv flise.

    et stk pizza sten, ca 400 kr
    et ks uglaserede fliser med 12 stk, ca 300 kr :S

  • Skriv en kommentar