Kartoffel-curry

Det har været lidt vådt siden kalenderen sagde april. En curry med masser af varme i var svaret, og det hjalp.

Opskriften har jeg fundet i et opskriftshæfte hos Kvickly engang for længe siden. Jeg har tilføjet lidt hvidløg, fordi det bare er godt.

Kartoffel-curry til 3-4 personer

  • 100 g røde linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt olivenolie
  • 1/2 tsk sennepsfrø
  • 1 1/2 tsk frisk ingefær – finthakket
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk finthakket frisk chili og evt. lidt tørret chili også
  • 1 1/2 tsk hel koriander (eller stødt)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl vand
  • 700 g kartofler
  • 1 dåse kokosmælk
  • Saften af 1 lime
  • Salt
  • 1 potte frisk koriander
  • Tilbehør: naanbrød, basmatiris ell. lign.

Kom linserne i en sigte og skyl dem grundigt i koldt vand. Snit løg og hvidløg fint og rist dem i en varm gryde med olivenolie i i ca. 5 minutter. Fyr sennepsfrø og koriander i en morter, og stop, når korianderen er stødt – sennepsfrøene er noget hårde, og de behøver ikke absolut komme forbi en morter.

Tilsæt linser, frisk ingefær, gurkemeje, frisk chili, koriander, sennepsfrø og rist i 1-2 minutter. Hæld de hakkede tomater og vandet ved, og lad det koge under låg i 15 minutter.

Skræl og skær kartoflerne i små tern, og kom dem i gryden til linserne. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis du vurderer, at der ikke er nok væske til kartoflerne. Kog retten i 10-15 minutter mere til kartoflerne er møre. Tilsæt kokosmælk og kog retten igennem. Smag til mig limesaft og salt. Server med rigelige mængder friskplukket koriander på toppen og nyd varmen.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar