Det har været lidt vådt siden kalenderen sagde april. En curry med masser af varme i var svaret, og det hjalp.
Opskriften har jeg fundet i et opskriftshæfte hos Kvickly engang for længe siden. Jeg har tilføjet lidt hvidløg, fordi det bare er godt.
Kartoffel-curry til 3-4 personer
- 100 g røde linser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Lidt olivenolie
- 1/2 tsk sennepsfrø
- 1 1/2 tsk frisk ingefær – finthakket
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1 tsk finthakket frisk chili og evt. lidt tørret chili også
- 1 1/2 tsk hel koriander (eller stødt)
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 dl vand
- 700 g kartofler
- 1 dåse kokosmælk
- Saften af 1 lime
- Salt
- 1 potte frisk koriander
- Tilbehør: naanbrød, basmatiris ell. lign.
Kom linserne i en sigte og skyl dem grundigt i koldt vand. Snit løg og hvidløg fint og rist dem i en varm gryde med olivenolie i i ca. 5 minutter. Fyr sennepsfrø og koriander i en morter, og stop, når korianderen er stødt – sennepsfrøene er noget hårde, og de behøver ikke absolut komme forbi en morter.
Tilsæt linser, frisk ingefær, gurkemeje, frisk chili, koriander, sennepsfrø og rist i 1-2 minutter. Hæld de hakkede tomater og vandet ved, og lad det koge under låg i 15 minutter.
Skræl og skær kartoflerne i små tern, og kom dem i gryden til linserne. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis du vurderer, at der ikke er nok væske til kartoflerne. Kog retten i 10-15 minutter mere til kartoflerne er møre. Tilsæt kokosmælk og kog retten igennem. Smag til mig limesaft og salt. Server med rigelige mængder friskplukket koriander på toppen og nyd varmen.
0 kommentarer