Karrysalat

IMG_0348webDen kunne måske have klaret lidt non-functional-garnish for at se lidt kønnere ud, men hvad udseendet ikke har, har den til gengæld i smagen.

Jeg lavede karrysalaten til gode højskolevenner, som jeg endnu engang fejrede nytår med. Det var dejligt som altid – mere om det snarligt på bloggen.

Opskriften er min onkels. Eller opskrift er så meget sagt, for det koncept med præcise mængder bruger han ikke rigtig. Men jeg måtte høre ham om indholdet, da jeg fik den bedste karrysalat til gode sild hos ham juledag. Ligesom hans opskrift er nedenstående lidt på slump. Men smag dig frem, så skal den nok blive god. Og helt sikkert bedre end købeversionerne.

Du skal bruge:

  • Græsk yoghurt 10 % – der skal altså være noget fedtindhold her, ellers ryger smagen. Jeg brugte nok 2 dl, men prøv dig frem
  • En god karry
  • Salt og peber
  • En lille smule citronsaft for syrlighedens skyld
  • Syltede drueagurker – jeg brugte vist en 8 stykker
  • To æbler (belle de boskop eller lignende)
  • 1 rødløg (zittauerløg kan bruges, hvis det er det, man har)

Bland et par dl græsk yoghurt med karry, salt, peber og måske en anelse citronsaft – kun lidt – og smag til. Skær løget meget fint, og gør ligeså med drueagurkerne. Riv det ene æble og skær det andet meget fint. Bland det hele i yoghurt-blandingen og smag til igen.

Nyd til en god frokost med marinerede sild, godt hjemmebagt rugbrød, løgringe og måske et kogt æg og en lille snaps. Eller uden sild og eventuelt med et æg, hvis det skal være i den vegetariske version.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    kringlet
    5. januar 2014 at 23:06

    Den lyder lækker. Gemmer den lige, så jeg kan lave den en dag 😉

  • Skriv en kommentar