Jul, julemad og noget om decemberstress

IMG_5562

Tidligere i dag postede jeg ovenstående billede på Instagram. Og så slog det mig, at udover jeg er fjollet meget bagude med mit kalenderlys, så når jeg måske ikke engang at bage vaniljekranse i år.

Og det er okay.

Jeg kom hjem fra Myanmar 27. november, og det vil være løgn ikke at sige, at der er sket meget de sidste to uger, som jo også er det første stykke tid i december. Jeg har afsluttet praktikken, et projekt, som jeg er frivillig på igen. Jeg har pakket min lejlighed ud og prøver at indrette den lidt anderledes (det sidste er ikke sket endnu), jeg forsøger at skrive eksamensopgaver, jeg dyrker yoga i større mængder (fordi det er savnet og tiltrængt), køber julegaver, vinterstøvler osv. og ikke mindst ser jeg en masse dejlige, savnede mennesker.

I min lejlighed er der tre julede ting: Et kalenderlys og to glasting, der hænger i mit vindue. Der er med andre ord ikke meget Gertrud Sand over det. Der kommer nok ikke mere op.

Og det er okay.

Jeg elsker jul, jeg elsker at bage julesmåkager, at gå amok i kålsalater (okay, det har jeg faktisk gjort), at flette julestjerner og julehygge en masse. Men allerede i Myanmar lovede jeg mig selv ikke at stresse over det. Det kan godt anbefales. Derfor har jeg indtil videre bagt nul småkager, flettet en julestjerne, lavet nul juledekorationer og nærmest ikke pyntet op.

Derfor får du i år ikke så mange juleopskrifter på bloggen. Men jeg kan love dig for, at der allerede ligger en bunke gode juleopskrifter lige her. Især pebernødderne, vaniljekransene og espressetrøflerne er gode. Okay, det hele er jo godt, ellers ville det være fjollet at lægge opskrifterne på bloggen.

Jeg håber, du nyder december. Og husker, at det vigtigste ikke er at bage de bedste vaniljekranse (selvom de er gode), men at kramme dem, man holder af.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Marina / cand.mor
  13. december 2015 at 16:14

  Du har jo også valgt et bloklys! Travle mennesker må aldrig vælge bloklys som kalenderlys 😉

  Kram Marina, http://www.candmor.dk

  • Besvar
   baermonster
   13. december 2015 at 18:09

   Haha, point taken! Til gengæld kan det stå selv, så det behøver ikke en grandekoration. 😉
   Hvilket var meget heldigt, da jeg forleden glemte at slukke det, før jeg gik hjemmefra (don’t try this at home).

  Skriv en kommentar